Hoppa till innehåll

Bra sport på V75

Det är lågsäsong nu, men det hindrar inte att det dyker upp pärlor i det gråmulna landskapet. Förra helgens V75-finaler på Solvalla innehöll flera godbitar och kommande V75-omgång på Jägersro ser åtminstone på papperet intressant ut.

Frisk körning på Solvalla i V75-finalerna, höjdpunkterna Perfect Toll, By Air, Friction och Vincennes. Men alla V75-vinnare stod för imponerande insatser, Digital Ink vann till exempel klass II-finalen på 13.4-2140a… en strålande notering i höstmörkret. Och Pingus Vang ska vi inte tala om, mycket fin i V75-avslutningen. Diskussionerna efteråt handlade mycket om Friction som töltade i mål på trötta ben… jag kan hålla med om att den halvrisigt travande Friction inte är någon skönhetsupplevelse på banan, men kapaciteten och kämpaglöden imponerar. Den jag blev mest imponerad av var ändå By Air som gick fram i dödens och svarade ärligt hela vägen, han påminner kusligt mycket om pappa From Above.

Till helgen är det dags för en gammal svensk juniorklassiker -Svensk Uppfödningslöpning – för tvååringar (juniorer) med några spännande talanger på startlinjen, framförallt Nuggets Face (s e. Classic Photo) som imponerat i sina inledande starter. Omgången som helhet håller riktigt bra klass, Johan Jacobssons Minne och Gulddivisionen med Yarrah Boko är några andra höjdare. Snacket kring Uppfödningslöpningen har annars mest handlat om att Ludde inte har någon till start, Kungen av Svensk Uppfödningslöpning har dominerat loppet totalt i modern tid… abdikationen är nog högst tillfällig.

Till sist en liten reflektion från en blogg på Dagens Media: Varför sänder inte SVT trav?