Hoppa till innehåll

Svensk succé i Orsi Mangelli

Quid Pro Quo slog sensationellt storfavoriten Pascia’ Lest när han i torsdags vann storloppet Orsi Mangelli i Milano. Nedan kan ni läsa vad travnet.se skrev:

Svante Båths satsning på Orsi Mangelli med Quid Pro Quo blev en dundersuccé. Tillsammans med Erik Adielsson tog treåringen hem segern i det italienska storloppet.

Tolv italienare och en svensk gjorde upp i den italienska storloppsklassikern Orsi Mangelli under torsdagseftermiddagen på San Siro-banan i Milano. Det resulterade i blågul triumf efter att Erik Adielsson gett Quid Pro Quo ett perfekt lopp.

– Planen har hela tiden varit att avsluta säsongen med det här loppet och det är en av de största segrarna jag tagit. Jag har haft flera bra hästar tidigare men jag tror att detta kan vara en av de allra bästa. Nu satsar vi på att komma tillbaka med nya krafter nästa säsong, sa Svante Båth i segerintervjun.

Jättefavorit i loppet var Holger Ehlert-tränade Pascia’ Lest som inför loppet vunnit elva av sina tolv starter, däribland en helt överlägsen viktoria i det italienska Derbyt. Men snabbast från början var den svenske Yankee Glide-hingsten. Erik Adielsson var resolut från början och höll ut Pearl Axe. Som trea avvaktade Pascia’ Lest men snart vek Enrico Bellei fram spöet och körde till. Adielsson bakom Quid Pro Quo släppte välvilligt och fick därmed vad som skulle visa sig en drömlöpning i vinnarhålet. I dödens hade Edoardo Moni lotsat fram Probo Op och denne satte ordentligt fräs på loppet. Över sista bortre lade Probo Op rejäl press på den ledande storfavoriten som redan genom slutkurvan kopplade greppet på den samma. Bakom öppnade det upp sig och Adielsson kunde enkelt lirka ut Quid Pro Quo i andraspår, vilket in mot upploppet blev tredjespår. Då hade tappre Probo Op lämnat Pascia’ Lest bakom sig men mot Svante Båth-treåringen blev det värre att värja sig. Probo Op stred helhjärtat med det torraste spurtkrutet tillhörde Quid Pro Quo som fick ett knappt om än säkert grepp kort före mål. Segertiden noterades till 1.12,8a/2100 och förstapriset var 87 400 euro. Probo Op således tvåa medan storfavoriten Pascia’ Lest denna gång fick finna sig i att vara trea.

Etiketter: