Hoppa till innehåll

Inte ens julen…

Julen, den tid på året då vi ska sitta och mysa framför tv:n med en kopp glögg i handen och titta varandra djupt i ögonen, en tid för avkoppling och mys. Det är så vi minns det när vi var små, tacka fan för det då vi som lallande småglin inte behövde bry oss i mer än att öppna paket… som vuxen är det mest en tid av stress och ångest. Folk stressar ihjäl sig för att det ska bli en lugn och avkopplande helg… det är nåt som haltar i den logiken. 

Igår på Veckans brott fick vi veta det vi redan vet, att våld inom familjer är som värst under julhelgen. Spriten ses oftast som det stora problemet och det är säkert sant, men jag kan försäkra att vissa av oss behöver spriten för att överleva… på mig har det en lugnande effekt. Fick jag bestämma skulle vi äta och dricka lite gott, tända ett par ljus extra och stänga av all el hela julafton… kanske sitta och prata och öppna varsitt paket, det räcker. 

ATG går på samma linje som övriga stressamhället och kör V75 22, 23, 26 och 29 december!!! Dessutom live på tv:n från 23 december, inte ens julen är helig längre. Vi har hastighetsbegränsning på vägarna, men ATG och informationssamhället kör fri fart… och nuddar man bromsen skriker alla att man är bakåtsträvare, dom har uppenbarligen inte fattat hur bromsen fungerar heller.

Och när det gäller julen och informationssamhället väljer man inte direkt, det är bara att delta och se glad ut eller säga upp sig från jobbet, avsluta alla relationer och flytta så långt ut i skogen som möjligt… jag jobbar på det och har kommit halvvägs. 

GOD JUL…