Hoppa till innehåll

Kanontid av fyraåring

Un Mec d’Heripre vann Criterium Continentale på 1.10.3 över 2100m, en fantastiskt tid och frågan nu är väl om Souloys fyraåring siktar mot Prix d’Amerique?

Här hemma får vi dras med undermåliga V75-omgångar dagarna i ända… inte nog med att kvällens V75 höll låg klass, julrimmen som inramade livesändningen sänkte stämningen totalt.

Nej, det är i Frankrike travet lever på vintern. Uppvisningen av Un Mec d’Heripre fick tempen att stiga ytterligare inför de stora loppen i januari och februari.

Apropå tv är det säkert fler än jag som önskar att SVT åtminstone kunde köra ett veckoprogram med fokus på sporten, ett travkväll likt fotbollskväll… lite önsketänkande kan man väl få ha dagen före julafton. Som det är nu har ATG och tv4 fullständigt monopoliserat travbevakningen.

Tillbaks till kvällens livesändning med tomteluvor och julrim… när hälften av kvällen avverkats bytte jag kanal. Orkade inte med eländet och tittade istället på en dokumentär om en kvinna i skogen, givetvis på svt play.

Tänk så många fantastiska historier det finns att berätta om hästfolk, människor som lever för sina hästar… om inte svt tar tag i guldkornen kanske travfilosofen gör det?

Etiketter: