Hoppa till innehåll

Krönika – November 2012

Månadens häst i November utan tvekan tvååriga stoet Denim Boko, uppvisningen på 12.9ak i Svensk Uppfödningslöpning var en av årets bästa prestationer. I början på månaden avgjordes också Breeders Crown på Sundbyholm med skrällsegrar i flera av Breeders-finalerna.

Det var bara Fascination som levererade av favoriterna i Breeders Crown. Manalapan, Miss Beniss och Barracuda River var övriga (skräll)vinnare i finalerna. Framförallt var det kul att Manalapan fick vinna efter en del otur, extra kul eftersom han tränas av en i samanhanget liten tränare.

Denim Boko sjukt imponerande när hon vann Svensk Uppfödningslöpning på svenska rekordet 12.9ak före en duktig Nuggets Face. V75 på Jägersro innehöll annat än Svensk Uppfödningslöpning. El Mago Pellini, Udo’s Oiler och Edward Ale visade alla klass.

  • Maharajah har comebackat med två segrar i höstmörkret, dock utan att visa storform.

Frisk körning på Solvalla i V75-finalerna, höjdpunkterna Perfect Toll, By Air, Friction och Vincennes. Men alla V75-vinnare stod för imponerande insatser, Digital Ink vann till exempel klass II-finalen på 13.4-2140a… en strålande notering i höstmörkret. Och Pingus Vang ska vi inte tala om, mycket fin i V75-avslutningen.

V86 på Solvalla har bjudit på bra sport i November. Fina prestationer från Tidied Accelerator och Simb Ruby… den senare har hittat en makalös form som 6-åring, landets bästa sto? Osannolika prestationer på ett ruggigt Solvalla en annan onsdag av Pitch Command och Digital Darling, dom sprang som om det var sista helgen i maj.

  • On Track Piraten tände till i säsongens slutskede, först spöade han Brad de Veluwe utomlands och sen åkte han hem och imponerade på Solvalla.
  • Noras Bean var riktigt fin när han vann Nationernas Pris.

Topplista – November 2012

  1. Denim Boko – Sjukt bra på svenskt rekord i Uppfödningslöpningen.
  2. Noras Bean – Toppfin i Nationernas Pris.
  3. On Track Piraten – Hittat toppform på höstkanten.

Topplistan är uppdaterad, men förändringarna är inte speciellt stora… efter att ha studerat lite statistik går Chelsea Boko förbi Sebastian K upp på andraplatsen. Ny på listan är tvååriga Denim Boko, ut åker Raja Mirchi som inte startat sedan SM-segern.