Hoppa till innehåll

Tarzan, Maharajah och Kungen av tv-sport

Osannolika prestationer på ett ruggigt Solvalla i onsdags, och som så många gånger tidigare i år var det Melanders hästar som levererade. Pitch Command och Digital Darling sprang som det var sista helgen i maj.

Pitch Command öppnade i stenhårt tempo och bara ökade, 12,7am i allt annat än bra väder imponerar. Digital Darling fick heller ingen snäll resa, ändå enkel seger på 11,6ak… båda var kusligt bra.

I tisdags på Sundbyholm var det dags för Maharajah igen, och precis som jag noterade i comebacken ser det lite jobbigt ut. Nu tog han andra raka, men det blev hårt i mål mot Zlatan… nej inte han, Zlatan Blou.

Det är väl ingen som missat att en tv-legendar gått ur tiden, Lars-Gunnar Björklund – Tipsextras fader – har dött efter en tids sjukdom. Tipsextra, kommer ni ihåg kaffepauserna i halvtid då alla utom vi travnördar kokade kaffe… det var då, i pauserna, allvaret började med V65-trav. Trav på tv hade fram tills dess sänts en timme per år, det var bara Elitloppet en timme om året. Nu är det trav mer än tio timmar i veckan, fler än jag som längtar tillbaks till den tid då lite trav på tv var som Kalle Anka på julafton? Det var exotiskt, stort och man var laddad till tänderna dom där minuterna som hästarna visades på analog tv.

Nästa vecka är det förresten dags för en av årets höjdpunkter, Travrondens Årskrönika 2012… massor av härlig läsning, finns i en butik nära dig om du inte är prenumerant på Ronden och får den i postlådan.

Till sist… när/om ni tippar V75 som körs på Bergsåker, glöm inte att kolla banunderlag och skoinfo!