Hoppa till innehåll

Förnedrade igen

Royal Dream besegrade en alltför optimistiskt körd Ready Cash i Prix d’Amerique, det var ingen i övriga fältet som var i närheten… di svenske var inte ens nära de som inte var i närheten, frågan är dom gått i mål än?

Som vanligt hade vi haussat upp våra svenskhopp. Maharajah har inte visat nåt av värde innan, men ändå var han bättre än någonsin? Raja Mirchi imponerade i ett lopp på Vincennes där ingen av förhandsfavoriterna deltog, men även han var bättre än någonsin? Optimistiska tongångar är vi vana med, men den här gången var hyllningarna inför Prix d’Amerique så massiva att realisterna försvann i sorlet. I dagens medialandskap är det rubriker som gäller, och vad skapar större intresse och tv-siffror än upphaussade svenskar!?

Men som vanligt var vi chanslösa… Maharajah och Raja Mirchi öppnade bra och det såg bra ut trots det hårda utgångstempot. När Ready Cash kastade loss sin ruskiga speed var dock det roliga över, alla utom Royal Dream hängdes av och när Ready Cash stumnade tog Royal Dream över och vann till slut lätt.

Royal Dream visade redan förra året att han är bra, det var med andra ord ingen större överraskning att det var han som stoppade Ready Cash från att ta tredje raka. Med facit i hand kan man konstatera att Ready Cash fick gå för tidigt, hade han sparat speeden kanske han hade vunnit igen… men jag är inte säker och tycker Royal Dream var en synnerligen rättvis vinnare.

Jag har skrivit det tidigare på den här sidan, Maharajah har inte visat världsklass sedan Vintermeetinget 2011. Han har tappat gnistan och jag har svårt att se honom nå höjderna från 2011 igen. Raja Mirchi har däremot framtiden för sig, han fick ingen optimal resa och dessutom såg det ut som han fick en rejäl tackling i utgången av sista sväng… ge inte upp Ludde!

Nu kan vi äntligen koncentrera oss på Elitloppet, då kan grodätarna komma igen… ”vi tar dom på grus” som jag brukade dra till med när vi blivit förnedrade av motståndarlaget på en fin gräsplan.