Hoppa till innehåll

Krönika – December 2012

December är ingen stor travmånad i Sverige, det spelar ingen roll hur många extra V75-omgångar ATG kastar in. De fåtal sportsliga godbitar som varit har skett på Solvalla. I Frankrike däremot har vintermeetinget kört igång på allvar och vår egen Maharajah har tagit fyra segrar i enkla gäng på sin vandring mot Prix d’Amerique.

Ready Cash har comebackat och ser fin ut som vanligt, o skrivande stund favorit att ta tredje raka i Europas största lopp. Vanika du Ruel dominerar bland treåringarna i Frankrike och fyraåriga Un Mec d’Heripre vann Criterium Continentale på topptid. Strong Boy DE har tagit tre segrar på Vincennes, Lövgrens arvtagare till Brioni? Maharajah får nog vässas en del om han ska segerstrida i Prix d’Amerique, hans fyra segrar på hemmaplan är vad man kallar prov utan värde.

En del godbitar på Solvalla

Photo Princess var kuslig i ett par starter i december, i V75-finalerna i slutet på månaden förlorade hon visserligen men upphämtningen var stark. Beckman har sju raka sedan han hamnade hos Svanstedt, i V75-finalerna på Solvalla var han kusligt bra… definitivt en av månadens bästa prestationer. Spring Erom vann i Guld och Udos Oiler vann avslutningen och fortsätter att imponera.

  • Don’t Wear PJs imponerade på V86 och såg fantastiskt läcker ut, samma dag vann Valley Ivan Big Noon-Pokalen.
  • Twigs Tarzan gjorde en mycket stark insats på Solvalla när han vann trots tredjespår första rundan. Snyggingen New York US vann från dödens och Divine Razz var mycket rejäl i V86-avslutningen.

Svampen på ett svinkallt Örebro

DSC_0420Tvååringslopp på Örebro där Denim Boko och Tumble Dust tog hem Svampenloppen, men tvåorna Donna di Quattro och Poochai var de som imponerade mest. Annars var det kylan som satte djupast spår den här dagen.

  • Claes Boko, Timetosaygoodbye, Digital Ink och Truly Devoted var samtliga bra på Bergsåkers V75:a.
  • Spring Erom och Digital Darling fina i en annan V75-omgång.

Topplistan i december

  1. Beckman – Sju raka, V75-segern den 29 december var mäktig.
  2. Photo Princess – Segern på Solvalla när hon åt upp motståndet var kuslig.
  3. Don’t Wear PJs – Makalöst läcker när hon dansade en 11-tid på Solvalla.
  4. Twigs Tarzan – Imponerande seger på V86 efter en runda i tredje spår.
  5. Spring Erom – Två segrar i Guld är starkt.