Hoppa till innehåll

Paris nästa

Allt snack handlar förstås om Prix d’Amerique som avgörs på söndag, men det börjar också röra på sig här hemma. Polly Frontline och Västerbo Highflyer är två hästar som kan låta tala om sig i större sammanhang i år.

Polly Frontline (s5 e. Goetmals Wood) tillhörde årgångstoppen som treåring, men fyraårssäsongen blev en besvikelse. Nu verkar hon vara tillbaks med besked, förra onsdagen blåste hon runt på 12.4ak från dödens och såg kalasfin ut. Jämngamle Västerbo Highflyer (v5 e. Look de Star) tog fyra raka från debuten som treåring hos Fredrik Pedersen, hamnade hos Flemming Jensen och kvalade in till derbyt… nu är han hos Daniel Redén där det blivit två raka i mycket fin stil, i lördags på V75 såg han oförskämt fin ut och med den låga prissumman lär det klättras rejält i klasserna framöver.

  • Den stora Montéklassikern – Prix de Cornulier – avgjordes i helgen med skrällseger för Singalo (h7 e. Goetmals Wood), storfavoriten Tiago d’Etang fick en tung resa och blev fyra. Lavec Kronos galopperade bort sig.

På söndag smäller det, Ready Cash mot våra svenskhopp Maharajah och Raja Mirchi. Det finns flera franska och svenska hästar med i loppet, men vi vill gärna se det som en batalj mellan den franska kungen och våra två största svenska hopp. För er som vill minnas tillbaks kan jag rekommendera mitt lilla bidrag inför förra årets drabbning:  https://travfilosofen.se/2012/01/prix-damerique-2012/

För er som vill läsa mer inför Prix d’Amerique kan jag rekommendera Anders Lindqvists genomgång av hela startfältet.

  • Om jag inte vore så trött skulle jag tanka bilen och blåsa rakt ned till Paris, uppleva Europas största lopp på en av världens största travbanor och sen åka raka vägen hem… ska kolla väderprognos, avstånd och noga överväga saken. Ressällskap vore trevligt, vad säger sambon? Kan hon säga nej till en ”kärleksweekend i Paris”?

Ovan lilla instick är en dröm som inte går i uppfyllelse, i år heller… snickar’n kommer på måndag och ska installera golvvärme och ny parkett ska läggas så vi har att göra ändå i helgen, det blir livesändningen på tv och en nybryggd kaffekopp som sällskap.