Hoppa till innehåll

Avelsstatistik – 2012

År 2012 var året då vi fick en ny hingstchampion, Viking Kronos som toppat de senaste två åren blev nedpetad till fjärdeplats. Scarlet Knight och Super Arnie följde närmast bakom Love You.

Nahar_Love You är alltså hingstchampion i Sverige 2012, han är den hingst vars avkommor sprungit in mest pengar med 29,5 miljoner. Det som är mest fantastiskt är att Love You är etta på listan utan att ha någon riktig superstjärna, Nahar och Sanity är Love You:s mest framgångsrika avkommor i Sverige, det är en imponerande bredd han visar upp.

Tvåan på listan – Scarlet Knight – har högsta snittet per startande avkomma med 159 189. På den listan är Love You på plats 9 med 106 935.

Trean på listan – Super Arnie – har överlägset flest startande avkommor med 348, snittsiffrorna är som ni förstår betydligt sämre än konkurrenterna.

Viking Kronos är som sagt fyra på listan, hade hans största stjärnor levererat som tänkt hade han förmodligen toppat även 2012… han kan mycket väl återta tronen i år.

Till sist kan tilläggas att Yankee Glide har högsta segerprocenten med 16.6. Här är Love You knappt slagen tvåa, vilket ytterligare bekräftar hans stora bredd med många segerrika avkommor. Däremot saknar han en superstjärna som exempelvis Juliano Star har i Commander Crowe.