Hoppa till innehåll

Inte mycket att glädjas åt

Västerbo Highflyer var höjdpunkten i V75-finalerna, läcker att skåda när han rundade allt med en bakåtlutad Goop i sulkyn. Annars går det mesta på tomgång i svenskt trav, trots Nybrinks bärsärkagång och Johanssons så kallade comeback. Min travdepression gick inte över i helgen heller.

Stig H i comeback basunerades ut häromdagen, när Royal Dream vann Prix d’Amerique hamnade det på sidan 318 på text-tv, Stig H:s ”comeback” hamnade på sidan 308. Vilket jävla trams, gubben ska vara med i ett jippo tillsammans med andra gubbar… det är INGEN comeback.

V75-finalerna var en besvikelse, Västerbo Highflyer den enda som gladde mig när han från kön rundade allt och tog tredje raka. Blir spännande att följa den läckra femåringen framöver.

Nybrink vs Bergh

Travsportspegeln idag med en ”diskussion” mellan Micke Nybrink och Robert Bergh angående att kuskarna gör upp i loppen, ”släpper du till mig släpper jag till dig”. Robert var väldigt tydlig med att han inte gillar Nybrinks hårda ord i allmänhet och i onsdags i synnerhet då Nybrink gick bärsärkagång i direktsändning. Robert BerghNär jag tittar på bilderna från loppet där Nybrink fick spel förstår jag ingenting, däremot förstår jag att Bergh och andra reagerar mot Nybrinks utspel i det specifika fallet. Men generellt sett håller jag med Nybrink om att det är tråkigt när kuskarna gör upp och lämnar fördel till varann… det är väl inte ens tillåtet enligt reglementet?

Jag förstår alltså både Berghar’n och Nybrink när dom blir upprörda. Men när Robert Bergh skulle försvara de taktiska dispositionerna mellan kuskarna var han ute på djupt vatten, så djupt att det enda som hördes var kluckande vatten när nån håller på att drunkna. Om Berghar’n är lika otydlig i loppen förstår jag att han hamnat i en del dispyter genom åren.

Filosofen såg ett ljus i tunneln inför V75-finalerna, men inte ens Västerbo Highflyer lyckades hålla lågan vid liv… jag tar en till timeout och hoppas att våren kommer tidigt i år.

1 kommentar till “Inte mycket att glädjas åt”

Kommentarer är stängda.