Hoppa till innehåll

En till som tröttnat?

Nyss deprimerad över det slocknade travintresset, idag ett litet ljus i tunneln när jag kikar på startlistorna till årets första V75-finaler. I Paris tog Ready Cash revansch på Royal Dream i Prix de France.

Reijo LiljendahlNi har väl förresten hört att Reijo Liljendahl – hastigt och lustigt – sagt upp sig från Stig H. Ett oerhört långt samarbete är därmed till ända, och nätet är redan fullt med spekulationer om varför och var den gode Reijo nu ska syssla med trav, om det nu blir en fortsättning inom travet? Det kanske är så enkelt att Reijo, liksom filosofen och många andra, börjat tröttna på travet? Själv har jag knappt tittat på trav senaste månaden, en välbehövlig vila som möjligen kan få mig att hålla i ett tag till?

Förkylningen har släppt, renoveringen är snart klar och allt känns helt plötsligt lättare. Inför dagens V75 är det en del frågor jag vill ha svar på; Mr Picolit, är han verkligen så bra? Mellby Amiral är favorit, men vinner inte Västerbo Highflyer trots spår 12? Hur står sig Miss Shape och Polly Frontline mot mer rutinerade ston?

Ni märker att filosofen börjar röra på sig, den där osvikliga förmågan att göra det enkla svårt har alltid varit en paradgren för travfilosofen… det blir liksom mycket roligare så. Ni som inte tycker det kan göra tvärtemot, i vilket fall har ni nytta av mina analyser.

Ready Cash sparade sin fenomenala speed i söndagens Prix de France och då hade inte Royal Dream något svar trots att han bestämt tempot. Noras Bean godkänd fyra medan övriga svenskar var stort slagna.

  • Torbjörn Jansson har tagit seger nr 4000, grattis!
  • Lavec Kronos har, enligt uppgift, gjort sin sista start.

Nostalgi och urspårning

Precis i denna stund visas gamla bilder från 70-talet på Ingemar Stenmark, tiderna har förändrats kan man lugnt säga. Och Plex utan bisittare, en tid då det fick vara tyst ibland… underbar nostalgi. Och kameran som följde åkarna gjorde det lätt för oss tittare som är intresserade, inga närbilder eller konstiga vinklar som enbart är njutningsmedel för ointresserade tekniknördar.

Igår avgjordes förresten finalen i På Spåret, frågorna är understundom hutlöst svåra, men när mitt specialområde (trav) dyker upp väljer man de enklaste man kan hitta… Ego Boy, var det någon som inte kunde det? Som att visa bilder på Palme, berätta att han var en statsminister som blev mördad och fråga vad han heter… nej, det skulle inte hända. Varför måste mina specialområden ha frågor som är förnedrande enkla?

Dessutom har jag ett annat specialområde som gäller Live Aid-galan 1985 där Elvis Costello stod för galans höjdpunkt när han gick in och körde Beatles ”All you need is love”… det hade varit en fråga som ingen kunnat, men vad väljer man? Jo, vem framförde Let It Be? Öhhh, en Beatleslåt och John Lennon var död… vem kan det vara? Paul McCartney, jaha??? Var det inte till och med så att Paul skrev den låten!?

Apropå Elvis Costello i Live Aid 1985 så var han väldigt tveksam till att medverka i ”jippot” där kända personer tävlade om att vara godast, när han gick in själv på scenen och körde ”All you need is love” var det en käftsmäll och tydlig signal till hela världen… för mig var det ett av tidernas största ögonblick, det platsar fortfarande på en tio i topp-lista över mina största upplevelser genom tiderna.

Etiketter: