Hoppa till innehåll

Krönika – Januari 2013

Prix d’Amerique och några få glädjeämnen här hemma är januari i ett nötskal. Ready Cash är fortfarande Europas travkonung, men i Prix d’Amerique fick han ge sig mot Royal Dream. Beckman (åttonde raka i V75-mästaren), Västerbo Highflyer (toppfin i ny regi), Polly Frontline (helläcker från dödens på Solvalla) och Strong Boy DE (hittat en ny växel) är de som visat framfötterna mest i inledningen av den svenska säsongen 2013.

Sent omsider kommer en liten sammanfattning av januari, skyller som vanligt på omständigheter utom min kontroll… den här gången renoveringar och travdepression.

Hästgalan korade Sebastian K till Årets Häst 2012 och Vintermeetinget i Paris är som vanligt vinterns heta stoff… men SVT uppmärksammade Europas största lopp lite sådär pliktskyldigt i förbifarten, det är ju trots allt konkurrenten tv4 som har monopol på trav. Filosofen är trött på trav och orolig för att det är pemanent, att travet bara presenteras på tv4 gör inte saken bättre.

Men jag har i alla fall hunnit med att presentera tänkbara elitlopphästar och så har Reijo äntligen bestämt sig för att stå på egna ben, ni ska se att vi hankar oss fram ett år till i travets förlorade värld.

Listan för januari 2013

  1. Royal Dream – Prix d’Amerique-vinnaren är ingen bluff.
  2. Ready Cash – Trots förlusten i Prix d’Amerique är han Kung.
  3. Beckman – Åtta raka, imponerade i V75-mästaren.
  4. Västerbo Highflyer – Talangen som inlett säsongen lysande i ny regi.
  5. Polly Frontline – Som hon imponerade när hon dansade runt på en 12-tid från dödens.

Se första topplistan för året…