Hoppa till innehåll

New York US – ljus i mörkret

Den här årstiden när stjärnorna, som inte är i Frankrike, ligger i vintervila brukar travintresset vara svalt, men så här svalt har det nog aldrig varit. Är det dags att oroa sig på allvar?

New York USInnan jag fortsätter med min oro över travintresset tänkte jag nämna hästen på bilden – New York US (h4 e. Andover Hall) – som imponerade på Solvalla i onsdags. Snygg har han alltid varit och nu kanske poletten trillat ner också? Svaret får vi så småningom, men insatsen i onsdags var i alla fall veckans höjdpunkt.

Snart är våren här och solen och dom underbara hästarna med skinande pälsar… kommer suget tillbaka då?

Är det över nu?

Influensa, renoveringar hemma, skid-VM och nyinskaffat Viasat Sport… det är mycket jag kan skylla på, men precis som med ATG:s omsättning är jag rädd att det kan vara en bestående förändring. Den mättnad som jag och många andra varnat för kanske även nått den här travnörden? I cirka 40 år har travet varit en del av mitt liv, vissa perioder hela mitt liv. När en så lång relation börjar knaka i fogarna är det inte utan att man blir lite rädd, är det över nu?

Inte ens Prix de France lyckades fånga mitt intresse, inte på riktigt, inte mer än att jag såg loppet lite sådär pliktskyldigt. Och då ska ni veta att jag gillar Ready Cash skarpt, anser att han är den bästa sedan Varenne… det säger inte lite ska ni veta. Är det just det vi ser nu, är vi helt enkelt trötta på trav, har det blivit för mycket spel, information och trav på tv? Är det därför omsättningen sjunker och min 40-åriga relation håller på att krackelera?

Etiketter: