Hoppa till innehåll

Nytt på listorna

Min elitloppslista uppkom i en stund av galen inspiration, kan ha varit begynnande feber för nu ligger jag till sängs. Nåväl, en bra start var det även om jag glömde snackhästen i Amerika förra året – Googoo Gaagaa – som givetvis ska med på listan. Avvaktar ett tag till med Joke Face som tydligen ska starta… igen.

Här kommer en uppdaterad elitloppslista i den prioritetsordning jag bestämt… som Howlin Pelle brukar säga blir det bäst om jag bestämmer:

 1. Brad de Veluwe (FIN)
 2. Commander Crowe (FRA/SVE)
 3. Check Me Out (USA)
 4. Royal Dream (FRA)
 5. Mister Herbie (KAN)
 6. Sebastian K (SVE)
 7. Raja Mirchi (SVE)
 8. Timoko (FRA)
 9. Panne de Moteur (SVE)
 10. Orecchietti (SVE)
 11. Un Mec d’Heripre (FRA)
 12. Formula One (SVE)
 13. Friction (SVE)
 14. Main Wise As (ITA)
 15. Yarrah Boko (NOR)
 16. Classic Grand Cru (DAN)

Efter en månad är det dags att lägga topplistan för 2012 till handlingarna och presentera den första för 2013… ingen lätt uppgift att hitta tio hästar i Sverige i dagsläget, men jag gör ett försök. I tisdags presenterade Travronden månadens häst – Strong Boy DE – för januari och han får naturligtvis en plats även på min lista. Se första topplistan för 2013…

På lördag är det meningen att Joke Face ska starta igen… men jag ska se det först. I samma V75-omgång på Jägersro får vi också se Photo Princess.

På söndag är det dags för Prix de France, mitt favoritlopp på Vincennes. Bilstart och medeldistans är andra förutsättningar än i Prix d’Amerique. Svenskarna ska revanschera sig är det tänkt, men ska verkligen Maharajah starta?