Hoppa till innehåll

Påsken – Grusets högtid

Nätdebatter, twitter och denna ständiga diskussion i tv4 gör mig så trött… kan vi få lite lugn och ro, bara en enda dag i veckan! I lördags vann Sebastian K Olympiatravskval från ledningen utan att anstränga sig det minsta.

Ett prov utan värde i ett gäng utan klass, så kan man sammanfatta årsdebuten för Sebastian K… men han såg fin ut. Annars var det Obi Wan som var dagens behållning på V75, utvändigt om Opitergium vann han plättlätt på 13.4am, toppinsats från den läckre dansken.

  • I onsdags på Solvalla var det Salsa KnightDjali Boko och Shaq Is Back som imponerade mest… framförallt den sistnämnde verkar ha funnit stilen ordentligt. Två raka på låga 12-tider och på lördag är det Olympiatravskval som gäller.
  • I måndags på Halmstad vann O’Grady och nu snackas det Elitloppet… fin häst, men vi kan väl sansa oss ett tag till.
  • I söndags på Axevalla glänste TP Emily i ett stolopp för fyraåringar.

En travdag för två veckor sedan, nämligen 14 mars på Åby, var det toppsport på Mölndalsslätten. Veijo Heiskanen tog två segrar med fina Amazing Man och Comeonhill (12.2ak), och Rocky Winner dundrade runt i överlägsen stil på 12.8ak för Svanstedt. Dessutom vann Flemming Jensen med styrkefenomenet Västerbo Prestige och fina stoet Olivia Lavec.

Världens bästa högtid

Nu väntar en spännande påskhelg med topptrav på Sundbyholm och Färjestad fredag, Gävle lördag, Romme söndag och Halmstad måndag… här är ett axplock från nämnda tävlingar:

  • Friction och Increased Workload årsdebuterar från Melanders stall på Sundbyholm. Lennartsson kommer ut med jänkaren Vic Smith.
  • V65 på Färjestad med hög kvalitet, Panne de Moteur sticker ut bland topphästarna.
  • På Gävle möts Noble Knight, Digital Ink och License Holder i Påskägget.
  • V75 på Romme med nytände Shaq Is Back mot True Advantage, On Track Piraten ochNahar i Olympiatravsuttagning.

Vår och grus i en härlig blandning

Travfilosofen tar, om vädret är hyfsat, med sig kameran till Sundbyholm på fredag… sen får vi se om det blir tid över för besök på Romme och/eller Gävle? Det har börjat pirra i kroppen igen, vårkänslor och grus har varit en del av mitt  liv så länge jag minns. När jag var riktigt liten lekte jag med bilar och kulor i gruset, senare var det grusmatcher i vårsolen och numer är det travet och den snöfria grusvägen hemmavid som skapar vårkänslor.

Dagens ungdom i dagens plastsamhälle skyr gruset som pesten, inte ens fotboll spelas på grus längre… plastgräset har tagit över och det gamla uttrycket ”grus i maskineriet” är snart avskaffat.