Hoppa till innehåll

Stjärnorna börjar röra på sig

Fint reportage om Tommy Hanné i Travronden och vårkänslor i i luften trots isande kyla. I morgon på Solvalla radar topphästarna upp sig och på lördag kör kvalet till Olympiatravet igång.

Sebastian K_DSC_0207Sebastian K årsdebuterar på V75, siktet är förstås inställt mot Olympiatravet på Åby. Men först är det V86 på Solvalla med talanger som New York US, Quality Questioned, Djali Boko, Oolong och Nato Dream till start. Dessutom ett sprinterlopp med Iceland, Oracle och Prince Tagg på startlinjen.

Det börjar våras trots temperaturer som tyder mer på istid än smältande glaciärer. Veckan som gått har talangfulla Fly The World visat upp sig på Solvalla, samma dag imponerade Traveling Man med dödensseger.

  • V75 på Momarken i helgen där Mr Picolit vann gulddivisionen.
  • På Solvalla i söndags imponerade som vanligt Nurmos/Kontio, mest imponerade Checco Boko med överlägsen seger på fina 13.0ak.

Tommy Hanné – En av mina favorittränare

Jones (2)Vill ni läsa ett gripande reportage kan jag rekommendera det om Tommy Hanne i fredagens travronden. Hanne har varit med sedan jag började följa travet på 70-talet. Keystone Sycamore, Zorrino och unghäststjärnan Ata Star L är bara några av alla fantastiska hästar Hanne plockat fram. På 70- och 80-talet var Hanne den enda som på allvar försökte utmana Stig H Johansson. Han har aldrig varit rädd för att ta strid med allt och alla, en tävlingsmänniska uti fingerspetsarna. Reportaget i Travronden är förstås sorgligt, men jag känner ändå glädje när jag läser om hur Tommy Hanne ser på livet och döden. Vi är många, ofantligt många, som har en hel del att lära av en av mina absoluta favorittränare.