Hoppa till innehåll

Bra start på veckan

I mitt förra inlägg skrev jag om en spännande travvecka, så här halvvägs in i veckan visar det sig att jag hade rätt… men samtidigt glömde jag att nämna de som verkligen glänst. En miss av filosofen som inte lovar gott inför helgens Olympiatrav, det gäller tydligen att läsa mellan raderna i mina alster.

I måndags till exempel var det Edward Ale – en häst jag följt noga och borde ha koll på – som glänste när Fawkes galopperade, en imponerande vinst för femåringen som varit klar tvåa i finska kullen efter Brad de Veluwe. I tisdags hade jag missat drottningen i fyraåringskullen – Fascination – som ärsdebuterade på bästa vis.

I onsdags på Solvalla nämnde jag halva startfältet i det fina sprinterloppet, men glömde den mycket imponerande vinnaren Shaq Is Back. Det blev inget blufflopp. Med Friction utvändigt landade Shaq Is Back på strax under 1.09 första varvet, att han sedan höll undan för I Saw You och dåligt travande Amaru Boko var svettigt. Tiden 10.9ak är förstås årsbästa i Sverige och nu får vi ta Shaq Is Back på allvar. Andra hästar som värmde på Solvalla var Fredrik Perssons fine treåring Boys Going In (h3 e. Going Kronos) och Stig-Eriks fyraåring Indigious.

Tillbaks till Shaq Is Back, den nu sexårige hingsten efter Credit Winner kom till Sverige med fina meriter från Amerika. Säsongen 2011 gick det hyfsat även om segrarna i princip uteblev. Fjolåret var däremot en stor flopp. I år har Shaq Is Back kommit tillbaks med dunder och brak, framförallt har han imponerat på sprinterdistans. Efter den här segern på 10.9ak är han inte långt borta från en plats i Elitloppet. Däremot såg inte Amaru Boko bra ut, jag var övertygad om att Nurmos springare skulle säkra en elitloppsbiljett direkt i årsdebuten, men han var mer än lovligt knackig i travet. Jag noterade förresten att flera av Nurmos hästar såg lite risiga ut… är stallformen på väg nedåt?

I helgen är det inte bara Åby som kör topptrav, i Frankrike möts flera av landets bästa hästar på Enghien… kan vi hoppas på positiva insatser från någon som vill vara med i Elitloppet?

En känsla, lite grann pirrande i maggropen, är att Save the Quick är långt framme i Olympiatravet på lördag… lite överpace och tur med positionerna, varför inte vinst till 15 gånger? Annars kommer jag att fortsätta spela Going For Gold Zaz, jag gillar den här hästen, kan faktiskt vara en häst för Elitloppet… kom ihåg var ni läste det först!