Hoppa till innehåll

Kejsarens nya kläder

Jag trodde inte på honom och erkänner att jag hade så fel man kan ha, Maharajah visade i Olympiatravet att han är långt ifrån slut. Kejsaren har återuppstått i nya kläder.

Redan i kvalet visade han en annan fart i benen än vi sett de senaste två åren, iförd jänkarvagn och barfota runtom har han helt klart tagit ett steg framåt… det måste väl bli Elitloppet nu? Inte ett öga var torrt efter uppvisningen av Maharajah, om inte annat var det här precis vad svensk travsport behövde efter en låååång vinter.

Och solen, den traditionella solen dök upp på Åby och jag vill ha statistik på väder vid speciella datum eller storlopp… för nog är solen förknippad med Olympiatravet, Elitloppet och Åbergs och det sabla regnet med Sprintermästaren och Stochampionatet. Årjäng har också fått sin beskärda del av regn när deras stora dag avgörs i juli. Känns som juli är en regnig månad, har jag fel?

Segraren i Olympiatravet var som sagt bra, men det lär bli andra bullar i Elitloppet. För ska vi vara helt ärliga kördes loppet i halsen på Maharajah och motståndet var klent, åtminstone såg det riktigt klent ut från tv-soffan. Bortsett från Sebastian K, som höll bra efter helt fel resa, var det trötta ben och knappast någon som fick Tore Fyrand att jubla. Men vi visste redan på förhand att loppet innehöll en del blåbär och två franska hästar som inte är aktuella för exempelvis Elitloppet.

Dagen i övrigt bjöd på…

  • En ny segerspeed av Obi Wan.
  • En ny fin insats av Quality Questioned.
  • En kanoninsats av Nougat Ås, 12.3am i klass I imponerar.
  • Två rejäla besvikelser i Tamla Celeber och Going For Gold Zaz… stämmer det verkligen att ständigt överskattade Tamla är lovad en plats i Elitloppet? Och stämmer det att undertecknad lanserat Going For Gold Zaz som en skrälldeltagare i samma lopp?

Utomlands fick vi två fina besked…

  • I Frankrike Timoko som vann storloppet på Enghien, det behövde Tore Fyrand och Elitloppet… i morgon lär han (Fyrand alltså) dyka upp i TV4 och presentera ytterligare en häst till Elitloppet, hur han ska hinna med hela fältet med dom få söndagar som är kvar begriper inte jag?
  • I Amerika dansade Takters fyraåring Guccio runt på 09.6ak, får vi se Jimmy Takter i Elitloppet?

Till sist undrar jag varför Sebastian K (läs Åke Svanstedt) tryckte upp tempot i dödens, kändes inte riktigt som det optimala upplägget för honom?