Hoppa till innehåll

Landets hetaste stall

Olympiatravet med över 15 000 på plats på Åby är svårt att glömma i första taget. Den stora publiken, solen och den återuppståndne Maharajah gladde enormt och vinterns vedermödor är så gott som glömda. Men nu blickar vi framåt mot en fin V75-omgång på Umåker med landets hetaste stall i förarsätet och mästarmöte i Finlandia Ajo på Vermo.

Panne de Moteur_DSC_0102Travkompaniet åker till Umeå med bussen full och Panne de Moteur som den självklara stjärnan som ska säkra biljetten till Elitloppet, ett faktum som tyvärr kan stöka till det med Maharajah och hans deltagande i Elitloppet. Eller tänker jag fel om jag antar att chansen minskar om Hultman och Travkompaniet redan har en häst till start? Hultman och Travkompaniet… ja till och med Kihlström har blivit rejält ifrågasatta (och hånade) på sina ställen under åren. Framgångar föder ofta avundsjuka. Nu är dom tillbaka hetare än kanske någonsin, och Maharajahs uppvisning i Olympiatravet var en rejäl revansch.  

På Vermo finns det en rysare bland alla stjärnor. Jag tänker på Edward Ale, årsdebuten var klockren och med bästa hästarna på bakspår är det inte omöjligt att Peter Ingves rattar Edward ända in i Elitloppet? Eller blir det ett mästarmöte värt namnet mellan Brad de Veluwe och Commander Crowe?

Visst är det ett jävla tjat om Elitloppet, men det är det om Champions league, fotbolls-VM och OS också. Elitloppet är svensk travsports stora flaggskepp och det närmaste Champions league vi kommer inom travet, klart att det ska tjatas om det. Och precis på samma sätt som Torbjörn Nilsson (och Zlatan) fick skit när dom tackade nej till landslaget tänker jag kritisera dom som inte vill vara med i Elitloppet. Visst har jag förståelse för att man är rädd om sina hästar, men vi snackar Elitloppet… vill man inte vara med där ska man kanske inte tävla alls med hästarna, det måste väl vara det mest humana.

Oslo Grand Prix – Nej tack!

Oslo Grand Prix var förr i tiden (förra tusentalet) en temperaturhöjare inför Elitloppet, ett lopp jag såg fram emot och inte ett hot mot Elitloppshelgen… numer är det rena virussmittan, man sitter på nålar och håller tummarna för att redan klara hästar inte ska smittas av dålig form och göra bort sig. Elitloppet behöver inga negativa besked, bara positiva överraskningar. Vem minns inte Copiad, Rex Rodney och duellen mellan Zoogin och Gentle Star. Lopp och hästar som skapade feber inför Elitloppet, frågorna kvarstod men beskeden var entydigt positiva. Med tanke på hur lätt det blivit att tacka nej till Elitloppet är Oslo Grand Prix nuförtiden mera hot än krydda.

Därför ingen Maharajah i Oslo, det finns inget att vinna… däremot ska givetvis Ludde dit med Raja och Joke och glänsa till sig Elitloppsbiljetter. Ingen av de på förhand hetaste hästarna borde vara med i Oslo, bara de som har nåt att bevisa. Lås in Maharajah i stallet och plocka inte ut honom förrän sista söndagen i maj! De som imponerar i Finland till helgen ska bjudas in direkt och även dom låsas in, ställ krav på det annars kan dom vara hemma!