Hoppa till innehåll

Elitloppet, varje söndag!

Travsportspegeln, eller Vinnare V64 som det kallas i tv-tablån, har ett stående inslag med utdelning av elitloppsbiljetter. Ingen annanstans än i någon av alla TV4-kanaler får Tore Fyrand säga vem som blivit inbjuden, jag tycker det är larvigt, men det får man väl stå ut med i mångfaldens monopolistiska system.

För nog har det blivit mer och mer monopol ju fler tv-kanaler som skapas, det är bara konkurrens om rättigheterna, när dom väl köpts av en kanal får dom andra inte ens prata om Allsvenskan, Champions league, Elitloppet eller vad det nu är. Jag överdriver lite, men bara lite.

Idag meddelade Fyrand (i Vinnare V64, alltid på söndagar) att Formula One och Arch Madness bjudits in till Elitloppet, vilket jag (och alla andra travintresserade) redan räknat ut. Så här skrev jag i torsdags efter uppvisningen av Formula One:

Såg ni förresten Tore Fyrand som ett ögonblick höll på att glömma att det bara är på söndagarna han delar ut biljetter til Elitloppet, men han hämtade sig snabbt och sa ”det är klart han ligger bra till”. Vilket jävla understatement, han skulle givetvis utbrustit det vi alla kände ”honom vill vi ha”. Men Tore fortsätter låtsas. På frågan om Arch Madness svamlade han nåt till svar, självfallet är han klar för Elitloppet om han kommer till Oslo Grand Prix.

Vilka bjuds in nästa söndag?

Stall Melander har en del hästar som är och nosar på en plats i Elitloppet, Friction har varit tapper i två starter men frågan är om han blir injuden? ”Gamle” Iceland ser fin ut, men dåliga spår har gjort att vi inte riktigt vet hur det står till med formen. Närmast från stallet är nog ändå Oracle, insatsen igår på Örebro var riktigt bra. Han var med i en toköppning, gick i dödens halva loppet och var ändå nära att vinna… hur stark som helst, och han kan få en inbjudan.

 • Roger Walmann har däremot lagt ned alla tankar på Elitloppet med Tamla Celeber, och med tanke på hennes bleka insatser i stolopp var det definitivt lika bra.
 • Nästa helg ska Panne de Moteur göra ett nytt försök att kvala in till Elitloppet när han gästar Foppaland och V75.
 • Sen har vi Oslo Grand Prix på söndag där vi hoppas på positiva besked, framförallt från Maharajah och Arch Madness.

I väntan på nästa söndag får ni hålla tillgodo med min tio i topp inför Elitloppet: 

 1. Maharajah (SVE) – Het som en spis efter uppvisningen i Olympiatravet, inbjuden men ej klar.
 2. Formula One (SVE) – Fantastisk årsdebut, inbjuden men ej klar.
 3. Brad de Veluwe (FIN) – Ingen seger än, men fortfarande het. Klar för start.
 4. Arch Madness (USA) – Inte förstavalet från Amerika, men ändå viktig. Klar för start.
 5. Sebastian K (SVE) – Stark i Olympiatravet… fortfarande favoriten i Elitloppet. Klar för start.
 6. Mack Grace SM (ITA) – Har varit Italiens bästa länge, klar för start.
 7. Timoko (FRA) – En av favoriterna, klar för start.
 8. Shaq Is Back (SVE) – Grym senast, klar för start.
 9. Commander Crowe (FRA/SVE) – Inte levererat än, självklar ändå om han är frisk.
 10. Panne de Moteur (SVE) – Stark årsdebut, behöver visa mer.

Vad har vi då förutom hästarna på min lista, och redan klara Nesta Effe, som kan bli aktuella? Tja, Ludde har Raja Mirchi, vi har Classic Grand Cru från Danmark och två norska hästar. Alla startar i Oslo Grand Prix. Sen snackas det en del om Oasis Bi som startar i ett annat lopp på Bjerke. Om allt skulle gå som det ska nästa helg kan vi ha i princip hela fältet klart, men det är väl inte troligt? Jag saknar en till fransk häst, det jobbas på Texas Charm, annars lär Save the Quick eller The Best Madrik ligga bra till. Och faller inte alla bitar på plats lär som sagt Oracle ligga bra till.