Hoppa till innehåll

Formel 1 på Solvalla

Banan var asfalterad, elitloppsgeneralen Tore Fyrand satt i TV-studion och Reijo Liljendahl var spänd som en fiolsträng… det var dags för snackhästen Formula One att årsdebutera, och som han årsdebuterade!!!

Som väntat flög han till spets i sedvanligt skön stil, lika väntat var att Friction skulle ansluta och hålla uppe tempot… men jag måste erkänna att jag blev smått chockad när han sprintade undan sista biten och såg så oförskämt fin ut, 1.10.4ak med spända linor var ruggigt imponerande och alla som såg loppet fick en ny favorit i Elitloppet. Är Formula One frisk står han på startlinjen sista söndagen i maj, inget som helst snack om det. Ett skönt besked från en häst som inte lär dyka upp i Oslo, troligen startar han inte mer före Elitloppet… möjligen en till start om två veckor, men inget gamblande mot eliten tack. Vi vill ha kvar intrycket från i onsdags, årets otvivelaktigt bästa upplevelse.

Såg ni förresten Tore Fyrand som ett ögonblick höll på att glömma att det bara är på söndagarna han delar ut biljetter til Elitloppet, men han hämtade sig snabbt och sa ”det är klart han ligger bra till”. Vilket jävla understatement, han skulle givetvis utbrustit det vi alla kände ”honom vill vi ha”. Men Tore fortsätter låtsas. På frågan om Arch Madness svamlade han nåt till svar, självfallet är han klar för Elitloppet om han kommer till Oslo Grand Prix.

Det börjar sätta sig nu Elitloppet, om inte Maharajah floppar i Oslo (och tackar ja) har vi förväntningar som inte funnits på länge… Formula One, Brad de Veluwe, Sebastian K och Maharajah mot två italienare vi inte riktigt kan bedöma och franske Timoko som också är lite osynad. Sen skulle inte jag bli ett dugg förvånad om Commander Crowe kommer till Solvalla och kör över allihop. Det är precis så det ska vara, ovisst och fullt av spekulationer.

Etiketter: