Hoppa till innehåll

Inbjudningar mitt i veckan?

Jag är närmast chockad, Solvalla bjuder in hästar till Elitloppet mitt i veckan och lämnar klartecken på andra. Solvalla har kanske, som jag, insett att söndagarna inte räcker till för att bjuda in hela fältet?

I vilket fall har, som väntat, klartecken lämnats på Formula One. Det är jag mycket nöjd med, han startar förresten nästa onsdag på Solvalla i ett skarpt gäng.

Sen har vi fått en överraskande injudan på kanadensaren Take My Picture, vem tänker ni? Jag gör detsamma, men gläds ändå åt amerikanska hästar. Dessutom brukar hästar från Kanada vara betydligt bättre än vi tror. Det här kunde läsas på ATG:s hemsida om Take My Picture:

Solvalla har även gjort klart med en kanadensisk häst. Sexårige valacken Take My Picture flygs över Atlanten för Elitloppet.
Nick Drennan tränar hästen som tjänat fem miljoner kronor och alltid startat mot de bästa i både USA och Kanada.
”Sexåringen har vunnit sex lopp på tolv starter, näst senast segrade han på 1.10,0 vilket är den snabbaste tiden i Kanada i år”, skriver Solvalla.

Jag kan väl tillägga att Take My Picture hade vissa framgångar som unghäst och visat bra form i år, det är dock ingen toppmeriterad amerikanare som kommer till Elitloppet. Men det är en perfekt häst för Elitloppet, osynad och en amerikansk toppkusk i vagnen… klockren inbjudan av Tore Fyrand och Solvalla.

Nu återstår sex platser (av 16) i Elitloppet, om alla inbjudna kommer vill säga.

  • Hästar klara för Elitloppet: Formula One (Finland), Take My Picture (Kanada), Timoko (Frankrike), Sebastian K. (Sverige), Shaq Is Back (Sverige), Nesta Effe (Italien), Mack Grace SM (Italien), Brad de Veluwe (Finland) och Arch Madness (USA).
  • Inbjudna till Elitloppet: Maharajah (Sverige).

Jag gläds åt sju utländska hästar, men hoppas på fler… minst två till, och jag har gott hopp om danske Classic Grand Cru och en till fransk häst, Sen är det troligt att Commander Crowe tillkommer, och han är åtminstone delvis utländsk. Någon mer lär tillkomma efter söndagens toppdag på Bjerke, och sen måste en eller två platser sparas till Gävles V75:a 18 maj där bland annat Sanity planeras starta.