Hoppa till innehåll

Krönika – April 2013

April har precis som vanligt bjudit på fin sport och hopp om kommande stordåd, travintresset har vaknat till liv liksom Maharajah. I jänkarvagn och barfotabalans vände han ut och in på eliten i Olympiatravet, Maharajah var månadens givna höjdpunkt. Inte ett öga var torrt och gränsen mellan skön glädje och överdrifter är tunn, men även om tonerna var väl höga efter segern går det inte att komma ifrån att Maharajah imponerade väldeliga.

MaharajahSolvalla hoppas nu att Maharajah ska tacka ja till Elitloppet, det skulle verkligen vara en temphöjare. Det saknas fortfarande en jänkare av klass i Elitloppet efter Mister Herbies skada så det behövs en temphöjare. Positivt dock att två italienare – Mack Grace SM och Nesta Effe – är klara. Den sistnämnda imponerade i Finlandia Ajo och har slagit Brad de Veluwe två gånger på raken. Timoko har vässat elitloppsformen i Frankrike med seger i meriterat gäng, det ser bra ut. Tyvärr är inte Takter intresserad av Elitloppet med sin fyraårige jänkare Guccio, hellre då gamle Arch Madness än Sverigebekantingen Wishing Stone. Andra Elitloppsklara som visat framfötterna är Sebastian K (stark trea i Olympiatravet) och Shaq is Back (fick elitloppsbiljett efter ruggig insats på Solvalla).

Hästar som knackar på porten till Elitloppet är Panne de Moteur (efter en grym årsdebut var han dock inte tillräckligt bra på Umåker), Mr Picolit (stark trea i Finlandia Ajo), Beckman (nionde raka när han vann kval till Olympiatravet) och Edward Ale (fin årsdebut som följdes av segerkrafter kvar i Finlandia Ajo). Knackar på porten till eliten gör Obi Wan (tre raka på V75), David Sisu (spurtade ned Panne de Moteur på V75) och Going For Gold Zaz (fin typ).

  • Fyraåringarna Checco Boko, El Mago Pellini, Nato Dream, Fascination,  Indigious och Quality Questioned har alla visat fina takter.
  • Bland treåringarna är det Fly the World (e. Juliano Star), D’One (e. Donato Hanover) och Boys Going In (e. Going Kronos) som glänst mest under månaden.

Topp fem i april

  1. Maharajah – Ruggig insats i Olympiatravet.
  2. Nesta Effe – Toppfin i Finlandia Ajo.
  3. Shaq Is Back – Grym på Solvalla efter våldsamt tryck i ledningen.
  4. Sebastian K – Helt fel resa i Olympiatravet, men höll kanonbra.
  5. Fly the World – Klassig treåring, mycket fin typ.

En häst som inte platsar på listan och som inte ens rankas etta just nu bland treåringarna är toppstammade D’One (e. Donato Hanover-Giant Diablo). Men som hon imponerat i två segrar! Det ser ut som en blivande kanon, rapp och rund i gången och med en uppfattning som osar klass… vad månde bliva?