Hoppa till innehåll

Chelsea tillbaka på banan

Om dryga två veckor går jag på semester, Bornholms travbana kan räkna med ett besök från filosofen med sambo. Annars går det på tomgång just nu, det brukar det i juni, men jag gläds åt Chelsea Boko och de oerhört fina E3-kvalen på Gävle till helgen.

Chelsea BokoI onsdags blev jag som sagt riktigt glad när jag såg kullens treårskung Chelsea Boko (e. Chocolatier) tillbaka i toppskick, visserligen räckte det ”bara” till ett tredjepris, men insatsen var femstjärnig. Vinnaren av det fina fyraåringslopet – Digital Ink – var förstås också bra. Men jag håller Chelsea Boko högre än Digital Ink, det är en komplett häst helt enkelt… snabb, stark, med en underbar inställning och en aktion som faller mig helt i smaken. Han är lite av travets svar på Henrik ”Zäta” Zetterberg, min favoritspelare på 2000-talet.

  • Panne de Moteur dopad, eller drabbad av orättvisa som det heter när en svensk har åkt dit… inte för att jag tror att det handlar om medveten doping, men vi ska kanske tänka oss för nästa gång vi skriker ut att en utländsk häst ”dopats”.

Söndagens kval till långa E3 på Gävle är fullt av godbitar, eller vad sägs om:

  • Fly the World i ett stokval, Ragata och Diva Boko möts i ett annat,  dessutom får vi se D’One, Denim Boko och Nuggets Face i varsina kval.
  • Västerbo Loveboat och Djali Boko möts i ett kval till öppna klassen, Harmis Frido dyker upp i ett annat, och sen har vi ett kungamötet när Boy’s Going In och Rolling Stones stöter på varandra i samma kval.

I väntan på dessa fantastiska unghästar är det midnatts-V75 på Boden, bland annat får vi se elitloppsvinnaren Nahar i Norrbottens Stora Pris med en miljon till vinnaren.

Det körs storlopp även i Finland (Kymi Grand Prix) och Frankrike (Prix René Ballière) i helgen.