Hoppa till innehåll

Extra semesterkassa?

Jag missar som bekant V75 imorgon, men Bornholm och Halmstad ligger på agendan i den högst preliminära travkalendern. Först tänker jag dock dryga ut semesterkassan med ett klockrent V75-system.

Det är risk för favoritparad på Sundbyholm imorgon, bli inte förvånade om det blir en ny jackpot. Men jag har lite ideer som kan höja utdelningen, ocb jag har en go känsla.

Bästa spiken utan tvivel Denim Boko i V75-2, fjolårets kulldrottning övertygade i kvalet och det luktar ledning hela vägen. Elitloppsvinnaren Nahar verkar ha fortsatt storform och bör också ha toppchans i V75-3. Däremot garderar jag Rocky Winner i V75-1, han har varit fin i senaste starterna, men distansen och några bra motståndare gör att jag garderar. Jag garderar också Time Machine i V75-4, Estrella Dorada i V75-5 och Caddie Gallant i V75-7… det är bra hästar allihop, men det finns frågetecken på samtliga och bra motbud.

Har jag inte glömt ett lopp? Nejdå, men i V75-6 som är E3-finalen i öppna klassen har jag ett så roligt spikbud att det kräver en förklaring. Storfavoriten Rolling Stones har inte satt en fot fel och är motiverad favorit, men Harmis Frido är i mitt tycke lika bra och just nu streckad på 19 procent… han är mitt roliga drag i omgången, jag spikar. På Solvalla i treåringseliten utmanade han Rolling Stones rejält innan galoppen kom, senast i kvalet imponerade han efter tuff inledning och jag gillar stilen på den finske talangen. Jag har feeling för Harmis Frido och går all-in.

Jag är som sagt medveten om att det kan bli en favoritparad, men om Stall Melander vinner första (Digital Darling eller Tidied Accelerator) och fjärde (Bear With Me) avdelningen, Sahara Fairytale femte, Harmis Frido sjätte och No Deal sista avdelningen kan det bli en rejäl sudd till semesterkassan.

Om, jag säger om, det är någorlunda väder på Sprintermästaren om en vecka tittar jag nog in på hemvägen från Bornholm… men när jag såg startlistorna blev jag besviken, Quid Pro Quo och El Mago Pellini var de enda som väckte mitt intresse. Förra året var det en fantastisk föreställning, Sprintermästaren 2013 lär knappast komma i närheten av dom höjderna.

Glöm inte Harmis Frido imorgon, han är på tok för lite streckad!