Hoppa till innehåll

Midsommar i Kalmar

Midsommartrav, och som vanligt sol på Kalmars härliga upplopp. Nästa år kanske jag flyttar midsommarfirandet till Kalmar, eller flyttar och flyttar, jag hinner med både knätofsar och kroppkakor om det är så.

Shaq Is Back

I söndags var det i alla fall en trevlig V75:a på Kalmartravet, omgångens behållning var Shaq Is Back som fortsätter att glänsa och den här gången lekte med motståndet i Kalmarsundspokalen på 10.5ak. Även om det sprangs 11-tider i andra lopp var det New Line som stod för dagens näst bästa prestation, han såg fantastisk ut när han exploderade på upploppet och kom hem på 14.1-3180 meter.

Veckan har präglats av midsommargemyt, och några bra sportsliga prestationer har vi också sett:

  • Miss Sue V och Estrella Dorada glänste på Mantorp i måndags.
  • Rapide Marke vann Derbytrial på Jägersro, och Wiss Rambo vann på fina 12.4am.
  • V86 på Vaggeryd och två hästar – Poker Bi och Virvel – stack ut ordentligt.
  • Midsommartravet på Rättvik i lördags med Mousse, Saston, Traveling Man och Noble Knight som främsta nummer.

Nu blickar vi framåt, V86 på Lindesberg på onsdag och topptävlingar på Sundbyholm till helgen… tyvärr missar jag V75 och E3-finalerna på Sundbyholm till följd av en dåligt planerad semesterresa, men tro inte att semestern på Bornholm blir fri från trav. Bornholms 600m-bana kommer att få besök på tisdag och återtåget på torsdag kan komma att gå via Halmstad där Sprintermästaren går av stapeln.

Har roat mig med att kolla väderprognoserna och håll i er, vi snackar tradition av bibliska mått, ni fattar va? Om inte kan jag upplysa att det ser ut att bli regn i Halmstad torsdag 4 juli… Sprinklermästaren sviker aldrig.