Hoppa till innehåll

Stortrav på Lunden

Danmarks stora travdag avgjordes i söndags med Copenhagen Cup på urmysiga Charlottenlund utanför Köpenhamn, segern till Mr Picolit. På Östersundstravet tog Bagley hem segern i Jämtlands Stora Pris, men veckans prestation kom från Time Machine som vann på V75 trots en omöjlig resa.

Lunden_00081.jpg

V75 i Östersund med Jämtlands Stora som huvudnummer. Bagley spurtade hem segern knappt före bra avslutande Sanity. Dagens prestation kom från Time Machine som avgjorde på fina 11.7ak efter en blytung resa i spåren, i övrigt fina insatser från Caddie Gallant och Mr Chicago.

I söndags var det topptrav på Lunden i Köpenhamn med Copenhagen Cup och en del andra bra lopp. Mr Picolit spurtade hem Copenhagen Cup före en förbättrad Commander Crowe. Pietro Gubbelini stod i centrum när han visade upp två fyraåriga topphästar i Prussia och Pitagora Bi, den förstnämnda vann på topptiden 11.9am och imponerade stort, Pitagora Bi var än mer imponerande när han i ensamt majestät brisade undan över upploppet… men strax före mål rumplade han till och diskades för passgång, en tråkig avslutning för en fin häst.

Mycket Hultman på V86 i Bollnäs i onsdags, två stallsegrar i form av Queasy och Pink Elephant och sen vann den gamle Hultmanhästen Marshland snabbloppet i sin nya regi.