Hoppa till innehåll

Travets bodega

2013-06-14-06420.jpg

Sommaren är ett skafferi av travgodis där storlopp och fina hästar avlöser varandra, lite som en bodega med fina årgångshästar. Apropå bodega så ska ni lägga namnet på minnet, om några år kan det vara representanter från just travets bodega som står i vinnarcirkeln och tar emot evig ära och berömmelse.

Men i väntan på bodegan får vi koncentrera oss på sommarens travgodis. Det var till exempel fina tävlingar på Solvalla i onsdags, Digital Ink fortsätter att imponera även om jag den här gången blev ännu mer imponerad av trean Chelsea Boko som svarade för ett ruggigt sista halvvarv. Dagens vinnare var nog ändå Pantholops som vann trots ett tungt förstavarv, kul också att se en pigg On Track Piraten tillbaka som vinnare.

Midnattstrav i Boden i lördags med Nahar som vinnare av Norrbottens Stora, elitloppsvinnaren håller formen. En annan häst på väg mot stjärnorna är Rocky Winner, segern på nya banrekordet 11.6ak imponerade.

Utomlands travas det också, i franska storloppet Prix René Ballière vann Frankrikes just nu bästa häst – Texas Charm – på lekfullt imponerande sätt i ett meriterat gäng. Det finska ”storloppet” Kymi Grand Prix var inte riktigt av samma klass och vanns lite överraskande av Womanizer.

E3-kvalen på Gävletravet, där snackar vi godisbutik. En radda av fina treåringar som kvalade till E3-finalerna på Sundbyholm nästa helg. I stokvalen var det D’One (e. Donato Hanover) och Denim Boko (e. Chocolatier) som utmärkte sig mest, en stor besvikelse var tidigare kulltoppen Ragata som vek ned sig från ledningen. I den öppna klassen blev jag mest imponerad av finske Harmis Frido (e. Kadabra), kan han ta revansch på Rolling Stones i finalen? I treåringseliten på Solvalla utmanade Harmis Frido Rolling Stones rejält innan upploppsgaloppen kom, jag är lite inne på att det kan bli revansch i finalen, men obesegrade Rolling Stones (e. Viking Kronos) var också bra i kvalet. Däremot svek en av förhandsfavoriterna – Boys Going In – och missar finalen.

På andra sidan Atlanten börjar det också hända saker, det varvas upp rejält inför inför de stora drabbningarna i sommar. Bee A Magician (s3 e. Kadabra) är fortfrande obesegrad även om det satt hårt åt i lördags. Maven (s4 e. Glidemaster) regerar bland de äldre stona, hon var dominant redan i höstas i treåringskullen och fortsätter rada vinster. Den nyligen comebackande Hambovinnaren Market Share (h4 e. Revenue) var grym i ett kvallopp i fredags… tänk vilken dröm om han fortsätter tävla och kommer till Elitloppet nästa år.

2 kommentarer till “Travets bodega”

  1. travfilosofen.se

    Utan tvivel blir det spännande Richard, hoppas vi får se dom i Sverige också någon gång.

  2. Texas Charm är världens bästa häst för tillfället, årets prestation utan tvekan. Blir spännande att se honom möta Ready Cash i vinter.

Kommentarer är stängda.