Hoppa till innehåll

Sprintermästaren 2013

En härlig kväll utanför Halmstad när Sprintermästaren avgjordes, men det skulle inte vara Sprintermästaren om det inte kom lite regn och strax innan finalen började det också dugga så smått. Suverän vinnare av årets något svaga upplaga blev Quid Pro Quo.

Stämningen var på topp på Halmstadstravet när Sprintermästaren kördes, men kvällens höjdpunkt var när vi träffade ett par äldre gentlemän på cykel vid parkeringen. Den ene frågade om det var kvällstrav, när jag upplyste om att det var Sprintermästaren sa han ”just det” och förklarade för sin vän att det är en rätt så stor happening i Halmstad. Allt är inte trav här i livet.

Quid Pro Quo bara bäst

Quid Pro Quo
Q
uid Pro Quo

Quid Pro Quo (h4 e. Yankee Glide) är en komplett häst och hade inga som helst problem att vinna finalen när han kom till ledningen. Han får betraktas som kullens ledande häst för tillfället, kungapokalsvinnaren El Mago Pellini tog sig inte ens till final och Digital Ink imponerar i andra sammanhang än de stora årgångsloppen.

I tisdags på Bollnäs till exempel sprang Digital Ink 11.6am i ett meriterat gäng. Det utropades som världsrekord på distansen, det är möjligt men jag nöjer mig med att konstatera att det är en bra tid.

Increased Workload bäst i Melanders armada

Increased Workload
I
ncreased Workload

Stall Melander har verkligen en armada av fyraåringar, tre av dom tog sig till final i Sprintermästaren. New York US räckte inte i finalen efter försöksseger, Nato Dream svek i både försök och final medan Increased Workload gjorde det bra i finalen.

I fredags på Halmstad avgjordes Stosprintern, storfavoriten Gisela Ås galopperade i inledningen och en stark upphämtning räckte inte mot finskan Creme Brulee.

Alfaz Del Pi kraftigt förbättrad

Alfaz Del Pi
A
lfaz Del Pi

Det var egentligen bara en häst förutom vinnaren som imponerade i Sprintermästaren och det var Alfaz Del Pi. Reijo Liljendahls nyförvärv exploderade ifrån konkurrenterna i försöket och fler än jag stod med gapande munnar, tyvärr blev det galopp i finalen.

Apropå Reijo Liljendahl förvandlas allt i hans händer till guld just nu, på V75 idag var det nyförvärvet Monster Drive som skrällvann just Guld när favoriterna Panne de Moteur och Caballion inte kom överens om vem som skulle ha ledningen. Oturshästen nummer ett – Panne de Moteur – var heroisk efter tufft tryck i ledningen.

Här kommer några fler deltagare i Sprintermästaren:

Queasy
Q
ueasy

Pojke Kronos
P
ojke Kronos

Indigious
I
ndigious

Barracuda River
B
arracuda River