Hoppa till innehåll

Det har bara börjat

Det har varit mycket semestertrams på den här sidan, nu är det dags att ta tag i travet på allvar. Sprintermästaren var förstås veckans höjdpunkt och nu laddar vi mot Årjängs Stora, Stochampionatet och Hugo Åbergs.

Juli är sommar och trav i en härlig blandning, men kom ihåg att sprida äggen i flera korgar. Det kommer att regna vissa dagar, det gör det i Sverige, och har man satsat allt på ett regnigt kort riskerar man att förstöra stämningen för alla i ens omgivning. Personligen gillar jag Årjäng väldigt mycket, och Axevalla är också trevligt… men traditionen säger störst chans till sol på Hugo Åbergs och det är också där den bästa sporten är. Åbergs är sommarens pärla förpackad i en himmelsk sommarkväll, Malmö är aldrig vackrare än när hästarna samlas till start i Hugo Åbergs Memorial. Om det inte regnar förstås, det har hänt även under den magiska Åbergskvällen.

Nog med tjafs nu, topplistan är uppdaterad efter veckans många fina prestationer:

 • Digital Ink – 1.11.6-2140a – var sannerligen imponerande på Bollnäs, men hur kunde Chelsea Boko vara nedspelad till 14 för 10??? Jag vet, Chelsea är en favorit hos mig, men 1.40 när han mötte Digital Ink… och han gick med skor, hur gick det till?
 • Quid Pro Quo – överlägsen i Sprintermästaren – är kullens jämnaste häst och tillsammans med Digital Ink den fyraåring som imponerat mest i år.
 • Monster Drive – vinnare av Gulddivisionen på Halmstad – var inte lätt att hitta för spelarna, visst var det överpacat men jisses så han gick till slut.
 • Harry Haythrow – vilken drömhäst – är alltid med där framme, spelar ingen roll vilket spår han har, HAN är underskattad till skillnad från Noras Bean som det tjatas om i tid och otid.

Reijo Liljendahl förvandlar allt till guld just nu, Alfaz Del Pi var sjukt förbättrad i försök till Sprintermästaren och Monster Drive blåste förbi allt i Gulddivisionen… vad gör karln? Är det Reijo som kommer att ta över när Åke flyttar till USA? Det ska i alla fall bli intressant att följa Reijo i Sverige och Åke i USA.

Årjängs Stora Sprinterlopp var det ja, startlistan är klar… kanonlopp är ingen överdrift:

 1. Global Money – Hugo Langeweg Jr
 2. Hard Livin – Björn Goop
 3. Orecchietti – Ulf Ohlsson
 4. Deuxieme Picsous – Kim Eriksson
 5. Formula One – Jorma Kontio
 6. Miss Sue V – Daniel Redén
 7. Sanity – Johnny Takter
 8. Traveling Man – Johan Untersteiner
 9. Raja Mirchi – Erik Adielsson
 10. Sebastian K – Åke Svanstedt

Minst sagt svårtippat, brukar bli tempo i det här loppet… är Sebastian K i bästa författning blir han svårslagen, Formula One i spets värst emot?

Veckan bjuder även på en del andra godbitar:

 • Gotlandslöpningen på onsdag går inte av för hackor… Kadett CD, Pato, Perfectly Enough och Beanie MM är några i startfältet.
 • I Juliloppet på Örebrotravet får vi se Boys Going In och några till bra treåringar.
 • På fredag är det Stochampionatskval på Axevalla.

Och så börjar fotbolls-EM för damer, på onsdag är Sveriges första match… missa inte det heller, men det kan bli en liten krock med Gotlandslöpningen!