Hoppa till innehåll

Fest på Årjängstravet

En regnig Gotlandslöpning i onsdags, kval till Stochampionatet i fredags, Årjängs Stora i lördags och storlopp i Norge och Finland i söndags. Till helgen drar husvagnsfolket till Axevalla för det årliga trippeltravet.

Folkfest på Årjängstravet med över 13 000 på plats, och så skönt för värmlänningarna att vädrets makter var med… det var fartfest och imponerande vinnare i hela V75-omgången. Mest imponerande den sagolikt speedige Sebastian K som svepte alla sista halvvarvet och kom i mål på 1.09.6, tvåan Formula One tapper i ledningen på 1.09.8. Omgången var full av godbitar:

  • Johnny B Kemp höll undan för Rocky Winner i V75-inledningen och vann på fina 12.3am.
  • Raggmunken speedade hem kallblodsloppet mycket enkelt.
  • Rooibos vann på fina 14.6l, toppfin insats av tvåan Molle CD som trots galopp inte var långt borta.
  • Virvel vann enkelt för Ville Nisonen.
  • Val d’Amour rundade från tillägg och framstår alltmer som en av topparna i kullen.
  • Estrella Dorada fortsätter glänsa, 1.11.3 trots spår 12 imponerar.

Gotlandslöpningen regnade nästan bort i onsdags och Kadett CD tappade segern kort före mål när han galopperade, nu vann istället Perfectly Enough första segern i regi Stig H Johansson.

Yarrah i comeback och nya världsrekord

På snabba Mikkelibanan vann Owens Club klassiska St Michel, Shaq Is Back hade otur och fastnade med allt sparat bakom en trött Womanizer.

På Jarlsberg i Norge avgjordes Ulf Thoresens Minne, ett lopp utan svenska profiler. Nu vann Jerry Riordan-tränade Rod Stewart med Kenneth Haugstad i sulkyn. V64-omgången innehöll andra godbitar också:

  • I’m The Answer tog första årssegern på fina 1.11.1.
  • Yarrah Boko comebackade med seger i ett långlopp, och ingen kunde ana att han varit skadad… toppfin comeback.
  • Clint W Boko – från Holland – är en fyraåring av mycket bra klass, segern på 12.7am gav mersmak, vädigt mycket mersmak.

På Pocono Downs sätts det världsrekord var och varannan dag, förra helgen tangerade Sevruga världsrekordet på tusenmetersbana med 1.08.7. Travet i Nordamerika går på högvarv. Treåriga stoet Bee A Magician satte med 1.09.0 världsrekord för treåriga ston i lördags, och Market Share gick 1.08.7 i ”kval”.

Ladda batterierna och vässa tänderna

Nu ska jag ägna veckan åt andra åtaganden än trav, men jag kommer laddad till tänderna för helgens trippeltrav på Axevalla, topptrav i dagarna tre och jag gillar särskilt fredagens kvällstrav där det brukar vara mycket fina lopp… förfesterna brukar vara bäst, fredagens V64:a är inget undantag.

Helgens höjdare, Axevalla får ursäkta, är ändå Maple Leaf Trot som samlat ett fantastiskt startfält på andra sidan sjön.