Hoppa till innehåll

Fotboll är ingen lek

Jag har talat länge om mäns (och kvinnors) hat mot damer som spelar fotboll, ingen utanför den mansvärlden har tagit mig på allvar. Inte förrän nu när fotbolls-em är i Sverige och alla idioter hittat ut på nätet.

Vad fan nu, tänker alla som förväntat sig trav, vad har det här med trav att göra? Inte ett skit, eller? Uttagningar till Stochampionatet imorgon, så helt ologiskt är det inte. Nåväl, här kommer mer.

Det är just fotboll som föder hatet, inte handboll, skidåkning eller friidrott. Obegripligt kanske, men fotboll är ingen lek för sportintresserade män. Fotboll är blodigt allvar och en angelägenhet enbart för män, ingen kvinna ska tro att hon kan fotboll bättre än någon man.

Tänk så mycket synpunkter det varit genom åren på kvinnliga kommentatorer, ingen kvinna kan fotboll bättre än alla dessa män som sparkat boll på en lerig korpplan… att en kvinna kan fotboll sätter hela den manliga existensen på spel.

Fotboll är religion för sportintresserade män, spelar ingen roll vilken bakgrund männen har… experterna finns överallt och dom har antingen varit mer eller mindre dåliga spelare och/eller följt ett favoritlag slaviskt i många år. Fotboll är tradition och när kvinnorna kommer inglidande och får tv-tid för något som männen kämpat för i alla år brister det, då kallas dom både det ena och det andra som inte har ett skit med fotboll att göra.

Ett damlandslag i fotboll ska hånas och jämföras med män medans Kajsa och Carolina hyllats för sina friidrottsprestationer utan någon som helst jämförelse med män, det finns ingen annan förklaring än att fotboll är ett revir inpinkat av män. Inpinkat i ett hav av urin som ingen kvinna borde komma på tanken att doppa sig i.

Jag lider med alla fotbollsintresserade tjejer som ser att smink och kläder ger mer uppskattning än framgång i världens största sport, och jag tycker synd om alla män som inte förstår att fotboll är en sport för ALLA.