Hoppa till innehåll

”Han är ett monster”

Grymma uppvisningar på Hagmyren i lördags av Molle CD och Panne de Moteur. I morgon är det dags för en av årets höjdpunkter, Hugo Åbergs Memorial på Jägersro. Tyvärr utan Occhione Jet som blev sjuk och fick lämna återbud.

Jag kommer tillbaks till Hugo Åbergs, men först denne Molle CD (h4 e. Scarlet Knight). För två år sedan, närmare bestämt 10 juli 2011, skrevs det första inlägget på den här sidan. Det handlade om den då tvåårige snackhästen Molle CD. Han har väl inte riktigt motsvarat de höga förväntningarna, inte förrän nu när han hamnat i händerna på årets komet Daniel Redén. Men nu imponerar han desto mer, ”det är ett monster” sade tränare Redén efter uppvisningen på V75 i lördags. Tre starter har det blivit för fyraåringen i nya regin. I premiären gick han 11.2ak från dödens, i andra starten var han tvåa på V75 efter galopp och nu malde han sönder allt motstånd på 12.4am… ”med tussarna kvar och träningsbalans” sade samme Redén och såg lätt chockad ut. Det är Derbyt på Jägersro som gäller.

Hagmyren bjöd på toppsport överlag. Panne de Moteur sprintade undan i läcker stil på 10.5ak i EJ:s Guldsko, Rocky Winner fortsatt fin, Ulm Karsk gick 11.5ak på bra sätt och Shiraz Brodde (e. Love You) – en annan fyraåring som siktar mot derbyt – var toppfin från dödens.

Topptävlingar på Sundbyholm

Det fina fyraåringsloppet på Sundbyholm i tisdags vanns, något överraskande för mig, av Indigious. Tiden 12.8al går inte av för hackor, men jag tycker ändå det blev ett taktiklopp och Chelsea Boko svek igen. Däremot föll Digital Ink med flaggan i topp, lite defensiv styrning av Digital Ink om ni frågar mig.

Ramlopp av hög klass där Friction (11.0ak) äntligen fick vinna och där Charlie Trotter skrällde i femåringsloppet på fina 12.1am.

I torsdags på Åby fick vi se en annan som kan vara ett monster, New Moon Face (h3 e. Viking Kronos) vann på 13.4am i läcker stil och Ludde kunde bara komma på tre tidigare treåringar han haft som varit bättre… vi snackar Viking Kronos, Going Kronos och Raja Mirchi antar jag?

Hugo Åbergs – En toppkväll väntar

Som vanligt bjuds det på topptrav när Jägersro kör Åbergsdagen, eller snarare kvällen. Det är en bra V75-omgång, och de fyra loppen före V75 håller nästan ännu högre klass. Men det är förstås Hugo Åbergs Memorial som är kronan på verket.

Startlista Hugo Åbergs Memorial 2013 (1609 meter autostart)
Tränare inom parentes
1. Bagley (Conrad Lugauer)
2. The Best Madrik (Jean Etienne Dubois)
3. Commander Crowe (Fabrice Souloy)
4. Brad de Veluwe (Tuomas Korvenoja)
5. Sebastian K. (Åke Svanstedt)
6. Shaq Is Back (Daniel Redén)
7. Orecchietti (Stefan Hultman)
8. Nahar (Robert Bergh)
9. Raja Mirchi (Lutfi Kolgjini)
10. Owen’s Club (Pietro Gubellini)

Ett topplopp, trots att hyperintressante Occhione Jet fick lämna återbud. Sebastian K blir storfavorit efter uppvisningen i Årjäng. Men det är ett grymt lopp och även om Sebastian är en logisk favorit får det inte häxa det minsta om han ska vinna.

Se V75 live på tv4-sport (Kl 19.00-22.00) eller hela härligheten via ATG-live. Ni vet väl att ATG-live kan ses ”gratis” om ni spelar för minst en femtiolapp!?