Hoppa till innehåll

Less is more

Han syns allt mindre, men avtrycken blir bara större och större. Sonen Adrian, hans guldgruvor Viking Kronos och Going Kronos, och sen har vi hans gamle vapendragare Revenue som avlat fram världens kanske bästa häst.

Ludde

Hambletonianvinnaren från förra året – Market Share – togs som brukligt over there till avel efter treåringssäsongen, men problem i avelsarbetet har lett till comeback och hittills har han övertygat enormt. Market Share (h4 e. Revenue-Classical Flirt e. Yankee Glide) vann i helgen Maple Leaf Trot (se loppet här) övertygande, i det slagna fältet fanns bland annat Mister Herbie, Uncle Peter och Wishing Stone. Market Share övertygade under fjolåret också, han växte för varje dag som gick och med facit i hand skulle han givetvis aldrig gått i avel… tänk om vi finge se den godbiten i Sverige, mot Ready Cash, det vore nåt.

Ludde var det ja, hans son Adrian syns alltmer i sulkyn och i lördags var det dags för en ny V75-seger. Det är inte bara Vikingen (och sonen Going Kronos) som sprider guldägg, Ludde är ingen dålig producent han heller.

Pappan till Market Share är alltså Luddes gamle vapendragare Revenue (e. Reve d’Udon-Hazel Sund e. Sugarcane Hanover), en fantastisk sprinter i sina bästa stunder men något ojämn… han blev kvar i Nordamerika efter turnén där, när man ser Nat Ray Trot från 2004 är man inte förvånad.

Wild and crazy på Skaraslätten

Trippeltravet på Axevalla inleddes i fredags med fina insatser av Saston (1.15.3-4180 meter) och Edward Ale. Hela helgen på Axevalla bjöd på bra väder och vilda farter. I lördags vann No Deal på 13.0am, Kung Fu Face på 11.2ak, Le Mat på 12.2am och Beckman på 12.5al. På söndagen var det dags för Stochampionatet, även det blev rena vilda västern och när röken skingrades stod storskrällen Blended Scotch (s4 e. Super Photo Kosmos) som vinnare på lysande 1.13.2-2640a. Tvåa var Your Highness på samma tid medan favoriterna Fascination och Mousse var långt från segern. I övrigt var Ivar Sånna toppfin på 13.8am, Alfaz Del Pi fin på 1.13.3-2160 och Olivia Lavec ånyo omutlig på en 11-tid.

Norrlands Grand Prix vanns tidigare i veckan av Standout, galopp i inledningen fällde favoriten Quid Pro Quo som sedan gjorde ett topplopp.

Kommande godbitar på Sundbyholm och Jägersro

Apropå fyraåringar är det imorgon dags för Mellansveriges Åbergskväll, Sundbyholm kör sitt numera klassiska Fyraåringstest över derbydistansen och V64-omgången är kryddad med godbitar. Vad sägs om:

  • Italienska Prussia mot Noble Knight, Indigious, Increased Workload, Chelsea Boko, Digital Ink och Rapide Marke i Fyraåringstestet.
  • Friction, Alvena Pele och Pojke Kronos i ett sprinterlopp.
  • Perfectly Enough, Disco Ae och Mr Vida i ett femåringslopp.

Det måste vara dags nu, barfota runtom och full laddning… då blir han svårslagen, och troligtvis inte ens favorit. Vem pratar jag om? Har ni följt travfilosofen vet ni vilken av ovan fyraåringar jag pratar om, lite bonus ska mina trogna läsare ha.

Sist men inte minst, Occhione Jet klar för Hugo Åbergs… vilket race det blir, och med Occhione Jet:s årsdebut i minnet är det svårt att hantera salivproduktionen.

2 kommentarer till “Less is more”

  1. travfilosofen.se

    Du kan ha alldeles rätt, men det är synd att det inte finns något lopp där alla dom bästa får mötas. Medeldistans med bilstart på neutral mark (var nu det skulle vara?) vore mest rättvist.

  2. Över 2000+ rör han knappast på Texas Charm/Ready Cash men kanske över kort distans.

    Har väl varit snack om att han (Market Share) skulle starta i både Prix d’Amerique och Elitloppet? I Sverige lär vi aldrig få se Ready Cash iaf.

Kommentarer är stängda.