Hoppa till innehåll

Occhione Jet… !!!

Det var bra motstånd, comeback efter lång frånvaro och ingen hade väntat sig stordåd av den italienske femåringen. Men stordåd var precis vad vi fick se, Occhione Jet sköljde över fältet på bortre lång och dansade i mål på pigga ben i en sällan skådad uppvisning.

Rättvikspubliken har inte sett något liknande sedan Ego Boy, eller åtminstone inte sedan 1995 när Zoogin fixade elitloppsbiljett via en makalös uppvisning. Occhione Jet lekte sig runt på 11.9am och såg fullständigt oberörd ut, glädjande nog såg han också reglerbar och fin ut. Förra året när han svarade för en av årets värsta prestationer på Solvalla skenade han runt banan, nu såg han betydligt lugnare ut… får den här hästen vara frisk lär Stig H dyka upp i de stora sammanhangen som tränare istället för som dvärgutdelare i tv-studion.

Det är ett par andra prestationer som jag missat att nämna i allt semesterstök. Mellby Viking imponerade på V86 på Fornaboda för ett par veckor sedan, och så förstås Molle CD som i debuten för trollkarlen Reden var grym på en låg 11-tid. Den tidigt omtalade Molle CD startar på V75 i helgen.