Hoppa till innehåll

Favoritbetonade derbykval

Quid Pro Quo, El Mago Pellini, Molle CD, Increased Workload och Porthos Amok var stora favoriter som alla levererade i derbykvalen. Enda överraskningen var Viking America som höll undan för Standout.

Frågar ni en av landets bästa staketkuskar blir det Ludde eller Reden som får ta på sig den gula derbykavajen. Molle CD var lika överlägsen som vi vant oss vid och ser oslagbar ut, men jag kan inte glömma uppvisningen av El Mago Pellini i Kungapokalen och håller ändå Ludde som favorit.

Stefan Melander saknar en stor tränartitel och det är just derbyt. Han har verkligen chansen den här gången, är Increased Workload bästa chansen? Hambletonian, Prix d’Amerique, Elitloppet och Kriteriet har han vunnit. Vinner han Svenskt Travderby är han historisk… ingen annan har mig veterligt den sviten, men Jimmy Takter har varit riktigt nära. Sen är det en helt annan historia att Melanders Gigant Neo aldrig var först över linjen i Prix d’Amerique.

Söndag 1 september avgörs svensk travsports största klassiker på Jägersro i Malmö.