Hoppa till innehåll

Save the Quick stal showen

En kanondag på Solvalla med härligt överförfriskade kuskar och mängder av toppinsatser. Save the Quick, Panne de Moteur, Rosemary Gar och Digital Ink var några som imponerade under onsdagskvällen på Solvalla.

Save The Quick

Save The Quick under Elitloppshelgen 2010. / Foto: Travfilosofen

Den som imponerade allra mest var Save the Quick. Björn Goop visade sig perfekt för normalt småtröga Save the Quick som öppnade snabbt och gick undan lätt trots stentufft tempo, 10.9am är starka papper. Save the Quick var nära att vinna Jubileumspokalen för två år sedan, det känns som det fortfarande finns utveckling i det fina stoet.

Panne de Moteur vann årets upplaga av Jubileumspokalen efter raketstart till ledningen, Occhione Jet spurtade piggt efter sen lucka. En välförtjänt seger för den urtrevlige hingsten. Andraplatser och otur har annars varit typiskt för honom i de stora drabbningarna, nu har han tagit två raka och klättrar på årets topplista.

Andra som glänste var:

  • Rosemary Gar som sprintade till ledningen och dirigerade efter behag i treåringsloppet.
  • Digital Ink som åter visade att han är landets bästa fyraåring, urtapper tvåa efter en knackigt travande Chelsea Boko i fyraåringsloppet.

Vissa förändringar på topplistan efter inledningen på veckan…

Däremot kan ingen påstå att kuskarna i gubbloppet (förlåt Helen A) var mycket att se. Ahlsell Legends pirrade innan, men gubbarna imponerade inte. Nog är det lite märkligt att det ingick i V75? Nästa gång hoppas jag det körs utom toton, varför inte med ponnys mellan skalmarna.