Hoppa till innehåll

Solvalla i all ära, men Stones kommer till Örebro

E3-kval på Bergsåker i tisdags och fina tävlingar på Solvalla i onsdags där Kontio firade 60-årsdagen med en trippel på V86. Den här veckan är det åter Solvalla som står i centrum med extra V75 och toppsport på onsdag.

Program_Solvalla_1977Så här såg programmet ut när Jubileumspokalen drog igång 1977, filosofen var redan då – som 13-åring – förlorad i travets värld. På onsdag är det gubbrace för kuskar, C Th Ericssons Memorial, sto-em, kanonlopp för tre- och fyraåringar och Jubileumspokalen för femåringar. Det är en kanondag med extra allt av allting. Topphästar på löpande band och, även om jag varit lite kritisk, det kittlar med ett kusklopp innehållande bland annat Stig H och Berndt Lindstedt.

Jorma Kontio firade 60-årsdagen med en trippel på V86. Xena Brick, Caddie Gallant och Going For Gold Zaz imponerade samtliga… men alla hamnade i skuggan av den hyperkapable Charlie Trotter som lunkade 13.7 lång väg och såg ut att kunna fortsätta ett par varv till. Segerraden lär utökas om han sköter sig.

E3-försöken i tisdags bjöd på flera fina prestationer, men obesegrade Rolling Stones och Denim Boko stack ut lite extra i respektive klass.

Tillbaks till Jorma Kontio som tar små språkliga steg varje dag. För oss som följt Jorma under många år är det en upplevelse bara att han försöker prata svenska i intervjuerna, i onsdags kändes det som han tagit ett kliv till.

Till sist (eller näst sist) måste jag även nämna topptävlingarna på Örebrotravet till helgen, E3- och V75-finaler med bland annat redan nämnda Rolling Stones på plats… det är så stort att Travkompaniet skickar en buss till Närkeslätten.

Men först blir det, om vädret tillåter, ett besök på Gävletravet i morgon tisdag. Två elitloppshästar startar och trav är alltid trav och Gävletravet har en plats högt upp på den nostalgiska topplistan… dessutom måste jag kolla om Gavlerinken står kvar?