Hoppa till innehåll

Fartfest och auktionsdyringar

D'One

Sommaren är tillbaks och på Solvalla var det en ruskig fartfest när V86 avgjordes i onsdags. Bäst av alla var Digital Ink som sprang fenomenala 1.11.3a-2140m i dödens, den fyraårige tanksen är utan tvekan kullens kung.

Johnny Takter satt i sulkyn och jag fick Moni Maker-feeling när Digital Ink krossade ledande Chelsea Boko från dödens, nog är känslan att både Digital Ink och Chelsea Boko är bättre än de hästar som startade i Derbyt i söndags.

Men det var inte bara Digital Ink som bjöd på fartfest i onsdags, kolla här bara:

  • Caddie Gallant malde ner motståndet och kom hem på 1.12.2 full väg.
  • New Approach vann ett sjukt överpacat lopp på 1.10.2.
  • Mellby Viking kördes friskt i ledningen och vann på 1.12.7-2640a.
  • D’One vann på 1.12.9 full väg, och här imponerade även ledande I Am Unique som knappt slagen.

Kontio-Nurmos hade galakväll på Solvalla, de tre första V86-avdelningarna tog man hem, och Kontio avslutade dessutom V86 med seger för annan tränare.

D'One

D’One på Örebro i somras. / Foto: travfilosofen.se

D’One (s3 e. Donato Hanover-Giant Diablo) gick alltså svenskt rekord på Solvalla, ibland lönar det sig att betäcka det bästa med det bästa. Tider bryr jag mig inte så mycket i, men sättet hon vann på imponerade. Hård körning om ledningen, ned i rygg på ledaren och när luckan kom sista 100 small det bara till. Tränare Walmann har tydligen sagt att han aldrig haft en häst med den tempoväxlingen. Det värsta jag sett när det handlar om att växla tempo är – Gentle Star – min favorit genom alla tider, han gick från stillastående till maxfart i ett nafs… en kuslig häst i alla avseenden.

Ludde – Auktionskung också

Apropå att korsa det bästa med det bästa så hade Lutfi Kolgjini rekordauktion under Derbyhelgen, ett gäng ettåringar såldes till ett snittpris på över 400 000 kronor. Det är imponerande siffror inte bara i ett nationellt perspektiv, även i en internationell jämförelse är det siffror som slår det mesta.

Men det är sällan det lönar sig att köpa det dyraste, tittar man på hur det gått för auktionsdyringarna är det ett fåtal som bär sin investering. Inte ens D’One är hemma än, men hon ser onekligen ut att vara undantaget som bekräftar regeln.

Etiketter: