Hoppa till innehåll

Mosaique Face – Derbyvinnare 2013

Ludde hade kvalat in tre hästar till Derbyt, han valde den minst betrodda – Mosaique Face – själv, givetvis vann han med densamme på nytt löpningsrekord.

Ludde

Mosaique Face (h4 e. Classic Photo-Iona LB e. Supergill) har dolt talangerna bra fram till Derbykvalet där han var heroisk, han var lika bra nu när han tog över ledningen från spår sju och höll ett högt tempo hela vägen. Melander hade också kvalat in tre, Porthos Amok var tvåa och Increased Workload trea… i stallet står landets kanske bästa fyraåring Digital Ink. Han var inte anmäld till Derbyt, känslan är att han varit långt framme om han varit med.

Allt, nästan, snack inför loppet handlade om Molle CD som hade problem i värmningen och fick balanseras om inför loppet. Vet inte hur stor betydelse det hade, men han var tidigt slagen. En annan som det snackades om var El Mago Pellini som till skillnad från Molle var lite av värmningsvinnare, skulle han kunna hålla ledningen från innerspåret? Svaret var tvärnej, han var aldrig i närheten och jag såg aldrig till El Mago Pellini i loppet. Problem hade även Quid Pro Quo som fick boots på sina rulliga ben strax innan start. Han spurtade fullt godkänt från en plats i kön.

 

Fascination fick en välförtjänt seger i Derbystoet, men loppet och hela helgen andades en lätt trötthet. Några glädjeämnen i lördags på Jägersro var No Deal som är stark och rejäl, Queens Delight som såg mäktig ut när han avgjorde på upploppet, Rolex Bigi som avgjorde på ett klassigt vis sista biten, Alamo Boko som är lika stark och rejäl som stallkamraten No Deal och Harry Haythrow som spetsade i Guldloppet och vann enkelt.

 

I söndags gladde Blue Rock på nytt banrekord, Jitanes som flög undan på en 11-tid och Namale Kronos som var överlägsen.

Solvalla i onsdags och Nurmos visade upp en talang i Coldtown (v4 e. Cantab Hall) som vann på 1.12.2 i fjärde starten. Di Leva Käll vann på 1.10.9 i ett skarpt snabblopp.

Åby i torsdags med bra sport, höjdpunkten Djali Boko som vann ett fyraåringslopp mot meriterat motstånd.