Hoppa till innehåll

Tiden (och tiderna) är ur led

Fartfester förra onsdagen på Solvalla, i lördags på Bollnästravet och i onsdags igen på Solvalla. Det är sommarvärmen i september som förvirrar. Hemma har fåglarna och getingarna levt upp och hallonen kommit tillbaks, tiden är ur led och det osannolika kan inträffa att Hamrén och Lagerbäck möts i play off om en plats i VM-slutspelet i Brasilien 2014.

Mastersfinalen i trav har kommit lite i skymundan, trots den höga prissumman och det spektakulära upplägget har det inte riktigt satt sig än. Även om många tackade nej var startfältet av hög klass, Ready Cash var smått överlägsen och verkar gå mot en ny kanonsäsong. De svenska hästarna med Nahar i spetsen nådde inga framskjutna placeringar.

I Nordamerika har Market Share stagnerat efter sin lovande comeback, gamle San Pail är tillbaks på banan efter skada och har kvalat i fin stil och hambovinnaren Royalty For Life fick stryk i ett större treåringslopp. Det finns ingen riktig stjärna i Nordamerika just nu, om vi inte räknar tvåårige fenomenet Father Patrick som enligt tränare Takter är bland det värsta han haft i träning.

Ready Cash är utan tvivel världens bästa häst… kan landsmannen Texas Charm hota honom i vinter?

Ingen dominant på svenska travbanor

Här hemma har vi heller ringen riktig dominant, när man trodde att Panne de Moteur var på väg uppåt fick han regelrätt stryk av New Line… New Line? Den tidigare ettan på min topplista – Nahar – har inte heller rosat marknaden på sistone och bästa fyraåringen – Digital Ink – var inte med i Derbyt. Nu är det snart dags för treåringarnas klassiker – Svenskt Travkriterium – och då får vi se om Rolling Stones kan återuppta segerraden och bli den stora stjärnan som jag så hett eftertraktar?

Idag på V75 fick vi se Yarrah Boko igen, tre raka efter lång skada och insatsen idag var riktigt bra. Yarrah Boko är en världsstjärna, inte ofta jag hyllar jänkarvagnen men det var kul att se tröge Yarrah Boko i den.

Fotboll i vått och torrt

Häromdagen besökte jag Myrorna och köpte Mats Olssons bok ”En pinne i skogen”… första kapitlet handlar om att hålla på ett lag, bara välja vilket lag som helst någonstans i världen och sen hålla på det i vått och torrt. Mats Olsson är en stor förebild och även på detta område är vi rörande överens. Läs boken, det tänker jag göra!

Sverige tog full pott i bortamatcherna mot Irland och Kazakstan, lik förbannat krävs (troligen?) seger mot Österrike om en månad… i så fall blir det play off om en VM-biljett. Island med Lars Lagerbäck som förbundskapten är just nu överraskande tvåa i sin grupp, det finns alltså en liten möjlighet att Sverige möter Island i ett play off, hur coolt vore inte det? Ett möte mellan Hamrén och Lagerbäck, ett möte mellan två olika personligheter och två helt olika fotbollsfilosofier… åtminstone är det så vi ser det, enligt vissa är båda i grund och botten väldigt lika. Hittills är likheten slående i att leverera i kval och svika i slutspel, vi glömmer ibland att Lagerbäcks slutspelsfacit är klent… speciellt när man tänker på vilka spelare han förfogade över på sin tid.

Etiketter: