Hoppa till innehåll

Lördagarna – En tradition att slåss för

För mig som växt upp på 70-talet är lördagar fotboll och trav… Tipsextra med engelsk fotboll och trav i pauserna är en tradition i paritet med julen. Jag har insett att Viasat och ATG-Play kan hjälpa mig återuppliva den gamla traditionen.

Tänk vilka tider det var när Lars-Gunnar Björklund satt i studion och presenterade engelsk fotboll, den känslan går inte att få tillbaks men jag ska göra ett försök. Det är visserligen mycket fotboll på tv nuförtiden, inte som då när det visades en match i veckan. Det var den man fick, var det en match mellan Sunderland-Stoke på en lerig åker så var det veckans höjdpunkt, take it or leave it. Kanske är det den vanan som sitter i fortfarande, valfriheten och det sanslösa utbudet gör att jag tappar fokus. Därför tänker jag låta Viasat bestämma, den match dom sänder på Viasat fotboll klockan 16.00 på lördagar ska bli min nya tradition. Jag hinner 3-4 travlopp före matchen, en eller ett par i halvtid och resten efteråt.

Det kommer att tippas Stryktips och V75 på lördagar framöver, plinget i tv-rutan är saknat hos travfilosofen… i en tråkig engelsk match kan plinget vara just det som håller en vaken.

Inte alls omöjligt att jag kommer att göra en egen lördagsgodispåse innehållande stryktips och V75, traditioner är viktiga för fotfästet och jag kommer att gå all-in.

Jag får fundera lite till på det här, tänkte börja någon gång i november… de trista månaderna november, december, januari och februari är perfekta månader att höja nivån på livet.

Men jag tänker rama in tv-stunderna med motion och kultur, tänker inte snöa in på sockret… lördagsgodiset ska grundas med proteiner och vitaminer.

I morgon på Bergsåker får ni inte missa Pastor Stephen, världens bästa tvååring 2010 startar i Gulddivisionen och det är andra starten efter två års frånvaro från tävlingsbanan… det är som om Jonas Björkman skulle göra comeback på tennisplanen, och det är också precis vad han ska.