Hoppa till innehåll

Reven d’Amour chockade alla

Breeders Crown i Nordamerika och en europeisk scen som förbereds för det franska vintermeetinget. Här hemma är det mental vintervila som väntar och Reven d’Amour hade jag definitivt räknat bort, åtta år och med storhetsperioden bakom sig… det var åtminstone det jag trodde. I lördags var han grym på V75, bättre än någonsin.

Reven d'Amour

Reven d’Amour (h8 e. Revenue) ståtar nu med två raka segrar på 1.10.8, i lördags var det fler än körande Fredrik B Larsson som var chockade över prestationen. Larsson tog förresten en dubbel på V75 och har stallet ordentligt i ordning. ”Separationen” från brorsan verkar ha gjort honom gott.

En annan häst som var tillbaks i form var Denim Boko (s3 e. Chocolatier, insatsen på Jägersro förra tisdagen imponerade och det var den ”gamla” fina Denim Boko som visade upp sig igen. Skönt att se efter några svaga insatser på sistone.

Breeders Crown från Nordamerika och andra internationella nyheter

Breeders Crown har avgjorts i Nordamerika för både de yngre och de äldre. Father Patrick (h2 e. Cantab Hall) och Bee A Magician (s3 e. Kadabra) vann förstås sina klasser och är årets dominanter i amerikansk travsport. Father Patrick är enligt tränare Jimmy Takter det värsta han haft i träning och treårsstoet Bee A Magician tog 15:e segern i 15:e starten. Övriga vinnare var:

  • Shake It Cerry (s2 e. Donato Hanover) vann finalen för tvåriga ston.
  • Spider Blue Chip (v3 e. Andover Hall) vann finalen för treåriga hingstar och valacker.
  • Maven (s4 e. Glidemaster) vann finalen för äldre ston.
  • Market Share (h4 e. Revenue) vann finalen för äldre hingstar och valacker.

Maven är förresten redan inbjuden till Elitloppet 2014, om hon kommer återstår att se.

Mack Grace SM vann Lotterian i Italien, italiens bästa häst var som vanligt bra i ett devalverat lopp i ett devalverat travland. Sanity jagade tredje raka på fransk mark, men den här gången blev Timoko för svår.