Hoppa till innehåll

Zlatan, Breeders och Laurier Dag

Zlatan är hetare än någonsin, V75 firade 20 år på Jägersro med Laurier Dag som höjdpunkt och den sista drabbningen – Breeders Crown – närmar sig för våra tre- och fyraåringar.

Breeders Crown 2011

Semifinalerna i Breeders Crown gav både positiva och negativa besked. Det positiva var Call Me Keeper (h3 e. Pine Chip) som imponerade enormt vid dödensseger på 12.7am, och Poochai (h3 e. Make it Happen) var även han positiv vid sin dödensseger. Rica Neo (s4 e. Juliano Star) var också mäktig vid överlägsen seger. Tråkigt var det att se urstarke Digital Ink få stryk trots en heroisk insats, är det verkligen nödvändigt att köra så offensivt varje gång? Negativt besked även från Rolling Stones som hankade sig vidare till final som fyra, vi får verkligen hoppas att den tidigare kullettan blir bättre med loppet i kroppen? Tråkigt också att se kriterievinnaren Rokkakudo helt under isen. Treåringarna har fortfarande ingen kung i kullen, som det känns nu får vi klara oss utan det.

V75 firade 20 år på Jägersro där Rocky Winner plockade ned storfavoriten Panne de Moteur från dödens, Laurier Dag lekte med med motståndet i brons och svenske mästaren On Track Piraten vann Müllers Memorial från ledningen.

Zlatan är grym just nu, konstmålen i landslaget och franska ligan följdes upp med fyra mål i Champions League… Stenmark håller Zlatan högre än sig själv, men Stenmarks blygsamhet hindrar honom säkert från att se sig som en större idrottare än Stig Strand så värdet med det uttalandet är väl sisådär. Att Zlatan är den största stjärna det här landet har uppbringat råder det i alla fall inga som helst tvivel om, sen är det naturligtvis omöjligt att jämföra prestationerna som Stenmark, Borg, Zlatan och några andra utfört. Fotboll är en världssport och Zlatan är den enda svensk i modern tid (någonsin?) som på allvar figurerat i diskussionerna om titeln som världens bästa spelare, bara det säger en del.

Till sist måste jag nämna Laurier Dag (v6 e. Love You) igen, hur bra är han egentligen? Vet inte när jag senast såg någon vinna V75 så enkelt, han joggade undan och såg magnifik ut. Om Walmann har bra hand med ston har Bergh en grym hand med valacker efter Love You.