Hoppa till innehåll

Zlatan visade löphuvud

SM-vecka i trav och avgörande VM-kval i fotboll, ingen tvekan om att Zlatan och hans svenska landslag tog hem den matchen i matchen.

Sverige-Österrike 2-1, bakom de siffrorna döljer sig en svag första halvlek (som vanligt när det gäller Sverige och viktiga matcher) där det stundtals var totalt kaos i defensiven. I andra halvlek vände Sverige på matchen efter en stark kämpainsats och ett par briljanta nummer av Zlatan. Klart bäst av svenskarna var förstås Zlatan, Elmander och Kacaniclic.

Om Island slår Norge i sin sista gruppspelsmatch kan Sverige ställas mot Island i Play off, Hamrén mot Lagerbäck… jag fortsätter hävda att det är ett möte att se fram emot. I en sådan match har Island allt att vinna och Sverige intet, spännande och normalt en bra lottning för Sverige… men jag tror det kan bli oerhört tufft för Sverige.

Skräll i SM och fortsatt snabba sommartider

Elitserien i ishockey, allsvenskan i (plastgräs)fotboll och Svenskt Mästerskap i trav är inte direkt det som lockar mest i sportvärlden… de bästa aktörerna i respektive disciplin håller till på andra ställen i världen. Svensk Mästare i trav blev On Track Piraten när SM avgjordes på Åbytravet, On Track Piraten är förstås en bra häst men han ligger långt ned i rankingen av landets bästa travare. Men ingen skugga över insatsen, det var några bra hästar han slog, Yarrah Boko på andraplatsen är en världshäst i bästa stunder. Den här gången fick han dock hålla ett alltför högt tempo i ledningen och föll med flaggan i topp. Vi fick återigen ett bevis på hur viktiga positionerna är när förra veckans imponerande Guldvinnare – Orecchietti – var chanslös från köposition.

Bäst intryck under SM-dagen på Åby fick vi från Seabiscuit som såg fantastisk ut när han mycket enkelt vann Silverdivisionen på 12.4am. Den forne derbyvinnaren från Finland är kanske på väg tillbaks till det han lovade som fyraåring?

  • I måndags på Mantorp övertygade Red Rose America när hon spurtade ned Rossella Ross i Sikta mot stjärnorna.

Delicious US vann på 1.09.9 i onsdags på Solvalla, okörd enligt körande Redén… men han är å andra sidan väldigt lyrisk ibland. Det var en mycket övertygande vinst och tiderna fortsätter att vara snabba. Ska bli skönt att ställa tillbaks klockan snart. Andra som imponerade på Solvalla var:

  • Rolex Bigi (h3 e. Donato Hanover) som ser oerhört vass ut, 13.5am på lätta dansande fötter.
  • Magic Tonight (h4 e. Andover Hall) som svepte bra motståndare och vann lätt på 11.6am.

I Nordamerika fortsätter Father Patrick (h2 e. Cantab Hall) att imponera och rada segrar, den här gången vann han på 1.09.7 i ett försök till Breeders Crown.