Hoppa till innehåll

Inte ett dugg imponerad

Ingen tror riktigt på seger mot Portugal och matchen i fredags var inte så väl genomförd som det tjatas om. Jag hoppas innerligt att jag har fel, men känslan är att det svenska landslaget i fotboll är rätt nöjda med att bli utslagna av Portugal.

2013-10-11-16780.jpg

Jag har aldrig förstått hur man på förhand kan ge upp, stå med mössan i hand före avspark och låta sig imponeras av motståndare är för mig helt främmande. Ju bättre motstånd desto mer ska det smälla, tror man inte fullt ut på att ska vinna kan man lika gärna stanna hemma. Men jag får tyvärr inga bra vibbar inför Sverige-Portugal imorgon, det har inför dubbelmötet med portugiserna varit alldeles för mycket fokus på hur bra dom är. När en förbundskapten förmedlar hur bra motståndarna är och att det blir svårt sänder det dåliga vibbar, det är bara tyskar som kan snacka så för alla vet att tyskarna ljuger… men svenskar ska inte ha dom signalerna, en svensk behöver en spark i arslet och ”kom igen nu gubbar för fan”. Hamrén har under lång tid tutat i alla att vi behöver tur, att vi ska ha en bra dag och dom en dålig om vi ska lyckas vinna… med den inställningen vinner man sällan. Tur får man inte, tur förtjänar man.

Alla verkar överens om att Sverige gjorde en bra match i Portugal, lite otur att vi inte fick in en boll i första och lite otur att vi släppte in en boll i andra… men jag håller inte med, i första halvlek skapade vi några chanser och då kan jag köpa att det var en bra genomförd match. Men andra halvlek, nej det duger inte. Att försvara sig utan en tanke på att gå framåt är inte så svårt, men släpper man till så mycket hörnor och inlägg från kanterna ramlar det förr eller senare in en boll. Det hade kunnat bli fler. När Portugal gjorde 1-0 borde Sverige flyttat fram, men istället var det Portugal som jagade 2-0… är man helt slut när det är en halvtimme kvar har man inte genomfört matchen väl, går man in i väggen så långt innan slutsignalen har man disponerat matchen fel.

Jag hoppas landslaget visar oss belackare att vi har fel, att dom visst presterar när det gäller och inte är ett dugg nöjda med att bli utslagna av överskattade och arroganta portugiser. Svenskarna ska köra över ett lojt Portugal i första halvlek och gå till pausvila med 2-0, när sen Ronaldo 2 och hans gäng desperat jagar reducering kontrar vi in 3-0. Efter det ska det bli grinigt och smälla i närkamperna så benskydden flyger åt alla håll… det är så jag vill se Sverige, grinigt och jobbigt och stenhårt kämpande för sin heder.

Tyvärr tror jag inte på det, jag tror det blir en vänskapsmatch på Friends Arena. Det blir 1-1 och alla är nöjda och det sista vi ser innan det bryts för reklam är hur Zlatan och Ronaldo kramas och byter tröjor. Jag har gärna fel, men tyvärr har känslan ända sedan lottningen blev klar varit att Hamrén och Sverige är rätt nöjda med att bli utslagna av Portugal. Vi föll med hedern i behåll och kan njuta av den svenska sommaren.

Inget VM, Hamrén blir kvar och Zlatan kan fokusera på Champions League… dom största förlorarna är som vanligt vi tv-tittare som älskar att ha Sverige med i dom stora mästerskapen.