Hoppa till innehåll

Ljus i novembertunneln

Arsenal fortsätter imponera, Zlatan rehabar inför play off, Maharajah har comebackat med seger och Digital Ink tog äntligen en stor tiumf… november är inte bara grått och disigt, men just nu är det bra nära.

Maharajah_

Maharajah lyser upp novembermörkret. Foto: travfilosofen.se

Stortrav på Sundbyholm i helgen, i lördags imponerade Big Bill Bac mest när han vann trots tung resa. Extra V75 på Sundbyholm i söndags med Breeders Crown-finaler. Youana var grym i Breedersfinalen för fyraåriga ston, toköppning första varvet var inget som störde det minsta och segern var plättlätt. Dagens häst ändå Digital Ink som den här gången kördes lite mer avvaktande och var helt överlägsen. Ettan på min topplista fick äntligen en stor seger.

Maharajah stod för en gedigen comeback på Solvalla med lätt seger och ett ”svenskt rekord” så där i förbifarten, Hultman håller låg profil men det är klart han drömmer om Prix d’Amerique. Ragata gjorde också en bra insats och har hittat tillbaks till vårformen då hon var kulletta bland treårsstona.

  • Tvåårsstoet Eunice Boko imponerade när hon vann Breeders Crown-lopp på Åby på fina 14.2ak.
  • Sanity var på vippen att vinna igen i Frankrike, men Tiago d’Etang höll undan på målfoto.

Play off till VM är nåt att se fram emot

Seriefinalen i Premier League höll högt tempo, Arsenal besegrade Liverpool med 2-0 och visade att dom för närvarande är bästa laget i England. På tisdag och onsdag är det dags för Champions League igen, Arsenal har imponerat där också men i dödens grupp är det stenhårt.

  • TV-puckfinalen mellan Västergötland-Västerbotten vanns förresten av Västerbotten med 3-0.
  • Falkenberg och Örebro till Allsvenskan nästa år, filosofen önskar lycka till.

Det börjar pirra inför play off till VM mellan Portugal-Sverige, 15 och 19 november, svarta börshajarna jublar och precis som i kriget om tv-rättigheterna är det vi fotbollsintresserade som är förlorare. Elitserien i ishockey pirrar dock inte speciellt mycket, matcher varje dag och för varje omgång som går minskar intresset.

”SHL Snart lika upphetsande som LRF.” / Johan Croneman