Hoppa till innehåll

Finsk sisu

V75 på Vermo i lördags med svenska finnar i huvudrollen och 25-odddsaren Dionne Sisu som skänkte mig, Salmela och Karhulahti stor glädje i onsdags.

Man kan lugnt säga att Finland stod i händelsernas centrum den här veckan. Jag är inte förvånad, finnarna har länge täljt guld på svenska banor.

Dionne Sisu har jag bevakat hela hösten, bra avslutningar från svåra lägen utan utdelning senaste tiden gjorde att oddset sköt i höjden rejält i onsdags. Det är inte många gånger per år jag har den här känslan och får ha idén i fred, ingen Nybrink eller Vadsmo som sitter i direktsändning och skriker ut samma idé och sänker oddset med 50 procent. Den här gången var jag själv, 25 gånger var betydligt mer än jag hoppats på… nu är spelkassan fixad till julens alla livetrav.

Formula One

Reijo Liljendahl med sin stjärna Formula One. Foto: travfilosofen.se

Apropå finsk sisu så växer Reijo Liljendahl mer och mer fram som en av våra största profiler, framförallt är det hans uppriktighet och humor som imponerar. Sen gör det inget att han har vissa framgångar också, varför kom han inte ut ur Johanssons garderob tidigare?

Ni kanske har noterat att nyheterna till höger börjar bli lite långrandiga nu, misstänkt kvarka i län efter län… nyheterna från Svensk Travsport är visserligen angelägna, men snart får jag överväga att ta in nyheter från annat håll.

Champions League, toppmöte på V75 och stekhet seriefinal i Premier League

På lördag är det Åby som står värd för V75, i Gulddivisionen jagar Maharajah revansch för den snöpliga förlusten senast. Han möter en oerhört intressant häst i Solvato (h4 e. Donato Hanover-Solveig e. Yankee Glide), Veijo Heiskanens fyraåring är toppstammad och hyperkapabel… Maharajah får inte ha en dålig dag om han ska vinna.

Krocken är total på lördag, 13.45 är det toppmöte i Premier League mellan Man City-Arsenal… tisdag-onsdag spelas sista omgången i Champions League-gruppspelet, avgörande möten mellan Galatasaray-Juventus på tisdag, Milan-Ajax och Napoli-Arsenal på onsdag. Ni kan se allt på Viasat Fotboll och Viasat Sport, ja kanske inte allt för på onsdag gäller det att välja rätt match.

Till sist vill jag så här i slutet av året tipsa om att planera semestern 2014 redan nu, Vinter-OS 7-23 februari och Fotbolls-VM i juni-juli… Elitloppshelgen i slutet på maj klarar ni utan semesteruttag, men vill ni vara pålästa rekommenderar jag ledigt åtminstone torsdag-fredag.