Hoppa till innehåll

Krönika – November 2013

Breeders Crown och Svensk Uppfödningslöpning var höjdpunkterna i november, i Frankrike är det preparélopp inför Prix d’Amerique och i USA har det körts fort på den ombyggda Meadowlands-banan. Digital Ink har vunnit två stora lopp och är månadens häst.

DSC_1262

Okej, det är november och mörkt så in i bänken, men kolla på bilden… sista helgen i maj må kännas avlägset, men Digital Ink är en klasshäst, en tanks som får mig att tänka på Moni Maker och Elitloppet 1998. Nästa år är det upp till bevis när han ska ta sig an den äldre eliten. Han fick en efterlängtad seger i ett stort årgångslopp när han vann Breeders Crown och han imponerade även när han lite senare lekte hem Solvalla Grand Prix.

  • Youana var grym i Breedersfinalen för fyraåriga ston, toköppning första varvet var inget som störde det minsta och segern var plättlätt.
  • Maharajah stod för en gedigen comeback på Solvalla med lätt seger och ett ”svenskt rekord” så där i förbifarten.
  • Ragata har gjort bra insatser på Solvalla och har hittat tillbaks till vårformen då hon var kulletta bland treårsstona.
  • Tvåårsstoet Eunice Boko imponerade när hon vann Breeders Crown-lopp på Åby på fina 14.2ak.

Onceforallface (h2 e. Viking Kronos) vann Svensk Uppfödningslöpning med tränare Kolgjini i sulkyn, segertiden 13.7ak i ett lopp som blev lite rumphugget efter många galopper. Den sista klassikern för året är därmed avverkad.

I USA, på omgjorda Meadowlands, glänste elitloppsinbjudne Market Share med seger på 1.09.0. Treåriga superstoet Bee A Magician tog samma dag 17:e segern för året och går till vintervila utan förlust 2013.

Topplista – November 2013

  1. Digital Ink – Dubbla storsegrar på imponerande sätt.
  2. Youana – Grymt imponerande i Breeders Crown för fyraåriga ston.
  3. Onceforallface – Fin seger i Svensk Uppfödningslöpning.